Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde flaş görüntüler! O doktor hakkında soruşturma başlatıldı: İl Sağlık Müdürü ise görevden alındı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saldırıya uğradığını iddia eden doktorun, o anlara ait görüntüleri ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntülerden sonra doktor hakkında idari soruşturma başlatıldı. Muğla İl Sağlık Müdürü görevden alındı.

19.03.2022-09:35 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-09:57)

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor olarak görev yapan 26 yaşındaki Dr. Tahir Tarımer, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Uzman Çavuş A.A. tarafından saldırıya uğradığını iddia ederek, şikâyette bulunmuştu. Söz konusu saldırı sosyal medyadan çok sayıda tepki almıştı. Ortaya çıkan görüntü ise pes dedirtti.

Dr. Tahir Tarımer’in şikâyeti ile ilgili görüntüler ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde Dr. Tarımer'in kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği 32 yaşındaki A.A.'nın peşinden giderek, itelediği tespit edildi. Ortaya çıkan görüntülerden sonra doktor hakkında idari soruşturma başlatıldı ve suç duyurusunda bulunuldu.

Yatağan Jandarma Komutanlığı'nda Uzman Çavuş olarak görev yapan A.A., 14 Mart günü rahatlandı. Saat 23.00 sıralarında ambulansla Yatağan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan A.A., burada yapılan müdahalesinin ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 

A.A., ile kendisini muayene etmek isteyen acil serviste görevli Dr. Tahir Tarımer arasında bir tartışma yaşandı. Tartışmaya hastanenin güvenlik görevlileri müdahale etti. Tarımer, tartışma sırasında A.A., tarafından darp edildiğini ileri sürdü. Vücudunda kızarıklık oluştuğunu ve gözlüğünün kırıldığını belirten Tarımer, darp raporu alıp, A.A.'dan şikâyetçi oldu. A.A. da darp raporu aldı. Apandisit teşhisi koyulan A.A., ameliyat edildi.

Sinirlenerek beni itip, boğazımı sıktı

Polis ekiplerine yaşana olayı anlatan Tarımer: “Hasta, apandisit şüphesi ile Yatağan Devlet Hastanesi'nden sevk edildi. Ultrason çektirmek istediğini söyledi. Kendisine kan tahlili ve diğer tetkiklerin yapılmadan mümkün olmadığını anlattım. Evrakını alarak acil servisten ayrılmak istedi. Arkasından gidip, çıkış yapmasına izin vermedim. Sinirlenerek beni itip, boğazımı sıktı.” ifadelerini kullandı.

Sinirlenerek beni itip, boğazımı sıktı

Protesto eşliğinde taburcu oldu, gözaltına alındı

Uzman Çavuş A.A apandisit ameliyatının ardından, genel cerrahi servisinden taburcu edildi. Sağlık çalışanları ise  "Sen şiddet, darp, hakaret ettin. Biz seni tedavi ettik, taburcu ediyoruz" sloganları ile yaşandığı iddia edilen bu durumu protesto etmişti. A.A. ise ifadesi alınmak üzere Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'ne götürülmüştü.

Yeniden rahatsızlandı

Gözaltına alınan Uzman Çavuş A.A., polis merkezinde yeniden hastalandı. Rahatsızlandığı için ifade veremeyen A.A., apandisit operasyonu olduğu bölgede şiddetli ağrı yaşadığı için polis ekiplerince Menteşe İlçe Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanedeki tedavisinin ardından tekrar taburcu edilen A.A., polis ekiplerince tekrar Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis merkezine götüürlen uzman çavuş A.A., buradyaşanan bu olayda asıl mağdurun kendisi olduğunu belirterek: "Sağlık çalışanına hakaret etmedim, fiziki müdahalede bulunmadım. Kamuoyunda haksız bir şekilde linç edildim ve iftiraya uğradım. Bu nedenle doktordan şikayetçiyim." ifadelerinde bulundu. 

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dr. Tahir Tarımer

Başsavcıdan açıklama

Yaşanan olaya ilişkin Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı: "Kamu görevlisine hakaret, kasten yaralama ve mala zarar verme suçlarını işlediği iddiasıyla yürütülen soruşturma sırasında, olay mahallinin güvenlik kamerası kayıtları getirtilerek ayrıntılı şekilde incelendi. Dosyadaki tüm delillerle birlikte değerlendirildiğinde, şüpheliye isnat olunan suçların vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu, özellikle güvenlik kamerası kayıtları dikkate alınarak şüpheliye adli kontrol hükümlerinin uygulanması uygun görülmüştür. Söz konusu soruşturma titizlikle yürütülmektedir." açıklamalarında bulundu.

Peşinden gidip ittiği ortaya çıktı

Gündeme bomba gibi düşen bu olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, saldırıya uğradığını iddia eden Dr. Tarımer'in, evrakını masadaki görevlilerden alarak ayrılmak isteyen Uzman Çavuş A.A.'nın peşinden gidip itelediği, itelediği  sırada da kayıp düştüğü tespit edildi.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi Dr. Tarımer hakkında idari soruşturma başlattı. Uzman Çavuş A.A., Dr. Tarımer hakkında kendisine iftira attığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Muğla İl Sağlık Müdürü görevden alındı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 14 Mart Tıp Bayramı’nda uzman çavuş ile doktor arasındaki tartışma sonrası Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer görevden alındı. Yerine Dr. Ali Burak Mülayim atandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal