MOSSAD Eski Başkanı: Türkiye Bölgede En Güçlü Devlet

MOSSAD Eski Başkanı'nın bölge ülkeleri ve hassaten Türkiye hususundaki fikirleri tartışılıyor.

10.06.2017-10:12 - (Son Güncelleme: 10.06.2017-10:13) MOSSAD Eski Başkanı: Türkiye Bölgede En Güçlü Devlet

Kuruluşu 1949’a uzanan 'Ha-Mossad le-modi'in u-le-tafkidim meyuhadim'; İstihbarat ve Özel Operasyonlar Enstitüsü, kısa adıyla İsrail’in istihbarat kurumu MOSSAD’ın eski başkanı bir Rus kanalında mülakatta bulundu. Eski Başkan Yakov Kedmi, Türkiye’nin Yakındoğu’nun en etkili ve mühim devleti olduğunu ifade etti ve ileride de bu konumda bulunmayı sürdüreceğini dile getirdi.

“TÜRKİYE, İRAN VE RUSYA BÖLGENİN KİLİT DEVLETLERİ”

Bir Rus televizyonuna röportaj veren Kedmi meseleyi şu düşüncelerle ayrıntılandırdı: "Şunu öncelikle söylemek zorundayız: Türkiye ve İran günümüz itibariye Yakındoğu’da bulunan en etkili devletler. Türkiye ile İsrail arasında militer alanda ve iktisadi bakımdan ileri düzeyde bağlarımız mevcut ve bu artarak devam edecek. İran ile ise aramızda bir rabıta yok. İran’da bu düzen sürdüğü müddetçe bağlarımızın inşası mümkün görünmüyor. Şunu hatırda tutmak gerek: İleride Yakındoğu’nun şekillenişinde üç devlet sac ayağını oluşturacak: Türkiye, İran ve Rusya. Rusya militer açıdan Suriye’deki varlığıyla önemini korumayı sürdürecek."

“TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ SİSTEMDE DENGELİ POLİTİKA İZLEYECEK”

Türkiye’de halkoylamasına giden anayasa değişikliği meselesinde de fikirlerini belirten Kedmi, şöyle devam etti: "Türkiye’de gerçekleşen halkoylaması Atatürk’ün demokrasi aracılığıyla iktidarını tesis ettiği yılları anımsatıyor. Mantıken birbirlerine çok yakınlar. Türkiye, Türkiye olarak dünyada var kalacak. Sorun şu ki, cumhurbaşkanı seçilen kişinin kendisinde tam kuvvet bulununca, dengeli siyaset izlemek zorlaşabilir. Başkanlık sistemine sahip tüm ülkelerde bu sorun vardır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dengeli ve tutarlı siyaset izlemesi Başkan’ın gücü açısından kuvveden fiile geçişte iyi etkiler yansıtabilir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal