Moskova saldırısı Fransa’yı harekete geçirdi: Alarm seviyesi kırmızıya çıktı

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan saldırının ardından ülkede kırmızı alarm verildiğini duyurdu.

26.03.2024-09:56 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-16:48)

Moskova’daki Crocus City Hall adındaki konser salonunda düzenlenen terör saldırısı sonucunda 137 kişinin hayatını kaybettiği, çok daha fazlasının ise yaralandığı duyurulmuştu. 22 Mart akşamı düzenlenen saldırının sosyal medyada paylaşılan görüntülerinde teröristlerinde etrafa rastgele ateş açtıkları tespit edilmişti.

Avrupa ülkeleri alarmda

DHA’nın yer verdiği habere göre; Avrupa'da yaşanan saldırı, birçok ülkenin alarma geçmesine neden oldu. Fransa'da, Moskova'daki terör olayının etkisiyle terör tehdit seviyesi en üst düzeye çıkarıldı.

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Moskova'daki saldırının ardından bu akşam Cumhurbaşkanı tarafından Elysee Sarayı'nda Savunma ve Ulusal Güvenlik Konseyi toplandı. DEAŞ'ın saldırıyı üstlenmesi ve ülkemize yönelik artan tehditler göz önünde bulundurularak, Vigipirate (Fransa'nın ulusal güvenlik uyarı sistemi) seviyesini en üst düzeye, yani acil seviyeye çıkarmaya karar verdik." şeklinde konuştu.

Moskova saldırısı Fransa’yı harekete geçirdi: Alarm seviyesi kırmızıya çıktı

Fransa’nın canı 2015’te yanmıştı

13 Kasım 2015'te Paris'in başkenti Paris'teki Bataclan tiyatrosunda gerçekleşen terör saldırısında 131 kişi hayatını kaybetmiş ve 416 kişi yaralanmıştı.

Saldırıda 7 terörist öldürülmüştü. Saldırıyı DEAŞ üstlenmişti ve Eylül ayında Fransa Hava Kuvvetleri, Irak ve Suriye'deki DEAŞ hedeflerini vurmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal