Meteoroloji’den sağanak yağış ve kar uyarısı: O illerde etkili olacak

Meteoroloji’nin yayımladığı son hava durumu raporuna göre Türkiye genelinde sıcaklıklar ortalama olarak 2-4 derece artacak ancak bazı bölgelerde aksine 3-5 derece düşmesi bekleniyor. Öte yandan Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı kısımlarında sağanak yağış, Doğu Anadolu’nun bazı yerlerinde ise kar etkili olacak. İşte 26 Mart 2024 hava durumu…

26.03.2024-09:38 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-16:47)

Türkiye’de 26 Mart 2024 Salı günü sağanak yağış ve karla geçecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı hava durumu raporuna göre Marmara ve Ege bölgelerinde toz taşınımı olması bekleniyor. Öte yandan Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı kısımlarında sağanak yağış, Doğu Anadolu’nun bazı yerlerinde ise kar etkili olacak. Sıcaklıklar ise kıyı kesimlerde 2-4 derece artacak, iç ve doğu kesimlerde ise 3-5 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizde hava durumuyla ilgili yeni tahminler yapıldı. Bu tahminlere göre, genel olarak parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sivas, Sinop, Bartın, Kastamonu çevreleri ile birlikte Marmara'nın batısı ve bazı büyükşehirlerde yağışlar görülecek. 

Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanaklarla karla karışık yağmur ve kar da bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ve bazı iç kesimlerde, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile bazı ilçelerde yoğun yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Marmara ve İç Ege bölgelerinde pus ve sis etkisi olacak. Bununla birlikte, Marmara ve Ege'de toz taşınımı olabileceği de tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji’den sağanak yağış ve kar uyarısı: O illerde etkili olacak

Hava sıcaklıklarının batı bölgelerde artacağı ancak iç ve doğu kesimlerde ise azalacağı öngörülüyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği belirtilirken, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda daha kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların beklendiği bildirildiğinden, olası sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Rüzgarın Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

O bölgelerde çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesinin bulunduğu belirtildiğinden, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

Toz taşınımı uyarısı

Marmara ve Ege bölgelerinde yer yer toz taşınımının beklendiği vurgulanarak, olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

26 Mart 2024 hava durumu

Meteoroloji’den sağanak yağış ve kar uyarısı: O illerde etkili olacak

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal