Mansur Yavaş'a şüpheler arttı! Kızının İngiltere'de iş kurduğu ortaya çıktı: ‘YVS IT LTD’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kızı Çağlayan Yavaş'ın Türkiye'de iş bulamadığı gerekçesiyle İngiltere'ye gitmek zorunda kaldığı iddiası, yeni bir dönemece girdi. Çağlayan Yavaş'ın İngiltere'de YVS IT LTD. isimli bir danışmanlık şirketi kurduğu ortaya çıktı. Bu gelişme, Yavaş ailesinin iş bulma iddialarına ilişkin şüpheleri artırdı.

26.03.2024-09:34 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-12:04) Mansur Yavaş'a şüpheler arttı! Kızının İngiltere'de iş kurduğu ortaya çıktı: ‘YVS IT LTD’

Mansur Yavaş’ın “Kızım Türkiye’de iş bulamadığı için İngiltere'ye gitti!” sözlerinden sonra çok çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. İş ve gelir eksikliği iddiasında bulunan Yavaş'ın kızının, İngiltere'de bir şirket kurmak için gereken minimum sermaye olan 50 Bin Euro'yu nasıl sağladığı ise merak konusu oldu. YVS IT LTD'nin kurulması için dörtte birinin ödenmiş sermaye şartı bulunuyor ve bu da ciddi bir mali kaynağı gerektiriyor. YVS IT LTD, danışmanlık ve yazılım alanında hizmet veren bir şirket olarak faaliyet gösteriyor. Yazılım testleri, teknoloji ve çözümlerin kurulumu ve uygulanması, rehberlik ve koçluk, hizmet yönetimi ve kurumsal hedeflerle uyumlu hale getirilmesi, personel ve belge yönetimi gibi alanlarda hizmet sunuyor.

Öte yandan, Mansur Yavaş'ın kızına Londra'dan ev aldığı ve bunun için 32 yıllık bir vade belirlendiği de gündeme geldi. Bu durum, Yavaş ailesinin mali kaynaklarının ve işle ilgili iddialarının daha fazla araştırılmasını gerektiriyor.


Mansur Yavaş’ı terleten sorular

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Yavaş'a yönelik olarak mal varlığı artışıyla ilgili araştırma yapılması gerektiğini belirterek, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Londra'dan ev aldınız mı? Belediye Başkanı olduktan sonra mı aldınız, önce mi aldınız? Veya başkan olduktan sonra mal varlığınız neydi, şu an ne? Londra'dan ev aldım diyorsunuz. Bu evi kaç liraya aldınız?" şeklinde sorular sordu.

Yaşanan bu gelişmeler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kızının iş bulma iddialarını sorgulayan ve ailelerinin mali kaynaklarını araştıran bir kamuoyu tartışmasını alevlendirdi.

YVS IT LTD isimli kurulan danışmalık şirketinde verilen hizmetler:

"Yazılım testi, ürünlerin kurulumu ve uygulanması için teknoloji ve çözümleri, rehberlik ve koçluk, hizmet yönetimi ve bunu kurumsal hedeflerle uyumlu hale getirmeye yönelik çalışmalar, personel ve belge yönetimi, ilgili firmaların hangi çalışma alanlarına bağlı yazılım desteği ve ne tür bilgisayar programları kullanması gerektiği gibi konular"


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal