MMA dövüşçüsü Yiğit Sincan’ın zirveye çıkış hikayesi: Bunları başarırken benim yanımda kimse yoktu

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinin Ortaköy semtinde kendi salonunu işleten Yiğit Sincan, bunun yanında yeni adımlar attığı MMA’ye nasıl başladığını ve nasıl kemer sahip olduğunu anlattı. İşte detaylar…

09.03.2024-01:01 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-01:45)

Son yıllarda popülaritesini arttıran dövüş sporunda boks sporunun hemen ardından kafes dövüşleri geliyor. Ülkemizde her ne kadar Futbol, Basketbol ve Voleybol popüler olsa da dövüş sporlarını da es geçmemek lazım. Haber 365’ten Abdullah Şaşkın’a konuşan Ortaköy semtinde kendi salonunu işleten MMA dövüşçüsü Yiğit Sincan ise profesyonel olma hikayesini anlattı.

Yiğit Sincan

“Neden ben orada değilim dedim”

Sözlerine bu spora nasıl başladığını ve nasıl profesyonel olduğunu anlatan Yiğit Sincan “Ben 10 yaşında spor hayatıma kickboks ile başlasam da sonrasında arkadaşlarımın teşvikiyle futbola yön verdim. Futbola Ortaköy Spor Kulübü’nde başlasam da bana orada yetersiz gelen bir his vardı ve futbolu bırakıp tekrardan dövüş sporuna yöneldim. Bir boks salonunda antrenmanlarıma devam ettim. Bu süreçte bana kimse destek olmadı. Psikolojik olarak kendimi hiç iyi hissetmiyordum. Bir gün arkadaşlarımın MMA organizasyonunda dövüştüğünü canlı yayında gördüm ve ‘Neden ben orada değilim? Neyim eksik?” dedim. Sonrasında MMA yapabileceğim bir yer aramaya başladım. Çünkü benim altyapımda güreş hiç yoktu ve 2019 yılında bu yolculuğa başladım. Ek olarak bunun yanında Jiu Jutsu ve güreş salonlarına gittim. Hızlı gelişmek için ne gerekiyorsa onu yaptım. Amatör kariyerime kötü başlasam da hırs yaptım ve bir gün arkadaşım vasıtasıyla Azerbaycan’dan kemer maçı teklifi aldım ve rakibimi ilk roundda submission ederek maçımı kazandım. Budo Fight Championship kemeri sahibi oldum. Ardından hemen kemer koruma teklifi geldi ve bunu kabul ettim. Bu sefer de yine submission ile rakibimi ekarte ettim ve 2-0-0’lık bir seri yakaladım. Yakın zamanda ben ve yetiştirdiğim öğrencilerim tekrardan kafeste olacağız. Gürcistan’a yolculuğumuz olacak. Umarım hak ettiğimiz sonuçlarla döneriz ülkemize” cümlelerine yer verdi.

Yiğit Sincan

“Türk dövüşçülerimizi göstermek için sabırsızlanıyoruz”

Türkiye’de de iyi dövüşçülerin olduğu ve UFC’ye yeni yeni adımların atıldığını dile getiren Sincan “Türkiye’de şu an MMA Sporu günden güne yayılmaya devam ediyor. Ben çok yetenekli dövüşçülerimizin olduğuna inanıyorum. Birçoğu Onefc ve Bellator gibi liglerde ülkemizi temsil ediyor. UFC’ye ise yeni yeni adımlar atılıyor. Bu yolda sponsorlar ve teşvik organizasyonlarının çoğalması da bizi daha da ileri taşıyacaktır ülke olarak. Türk dövüşçüleri dünya çapında arenada göstermek için sabırsızlanıyoruz. Dövüş kariyerime devam ettiğim gibi antrenörlük kariyerimi de sürdürüyorum. 3 tane öğrencim MMA Süper Ligi’nde 1. oldu. Avrupa ve Amerika’ya göre bakış açımız, sponsor desteğimiz, teşvik maçlarımız olan maçlardaki ödül sistemimiz ve menajerlerimiz eksik. Mesela benim menajerim Azerbaycanlı” dedi.

Yiğit Sincan

“Biz yeni çağın gladyatörleriyiz”

Takım sporlarından çok dövüş sporlarının daha çok rekabeti aşıladığını vurgulayan Sincan “Futbolda amaç gol atmak, basketbolda potaya basket atmak bence bir heyecanı yok bu benim şahsi düşüncem bundan keyif alanlara başarılar dilerim. Fakat MMA her şey, her dövüş branşı tamamen savaş odaklı olmak zorundasın yerde, ayakta her pozisyonda her türlü darbe almaya ve atmaya hazır olmalısın, ve kendini mental olarak savaşmaya hazırlamak zorundasın, biz yeni çağın gladyatörleriyiz” ifadelerini kullandı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal