Minik Müslüme’nin Mezarındaki Yürek Burkan Detay!

Müslüme Yağal’ın mezarını gören vatandaşlar onun acısını bir kez daha yüreklerinde hissettiler. Hayırsever bir mermer ustasının yaptığı mezar taşı yürekleri bir kez daha dağladı.

15.12.2021-16:08 - (Son Güncelleme: 15.12.2021-16:25)

Adı Müslüme Yağal. Sadece 2,5 yaşındaydı. Kısacık ömrüne insanlığa ağır gelen bir acıyı yüklenip bu dünyadan göçüp gitti. Yaşadığı acı olayın yanı sıra onu hep neşe saçan sıcacık gülümsemesiyle hatırlayacağız derken minik Müslüme’nin mezarındaki detay herkesi bir kez daha kahretti. 

MÜSLÜME İÇİN BİR BEŞİK BİR BİSİKLET

Karaman’da doğdu. 10 gün sonra ortadan kayboldu. Minik cansız bedeni ormanda bulundu. Cenazesi Çeltek Mahallesi Kazalpa Mezarlığı'nda toprağa verildi. Küçük Müslüme’nin mezar taşı, Karaman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ile mezar taşı yapan hayırsever bir mermerci tarafından yapıldı. Küçük yaşta bu dünyadan göçmesini simgeleyen mezar taşı beşik görünümündeydi. Bununla da yetinmediler. Mezarın başucuna, Müslüme’nin elinden hunharca alınan çocukluğunu, hayatını simgeleyen bir de bisiklet koydular. Kaybolduğu gün sürdüğü bisikleti görenler Müslüme’nin yaşadığı acıyı bir daha yüreklerinde hissetti. 

Müslüme'nin Mezarı

BAŞUCUNDA BİR DE FİDAN EKTİLER

Mezarlığa yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar küçük Müslüme’yi de unutmuyor. O minik kalpli masum için bir Fatiha’yı eksik etmiyor. Duanın yanı sıra bir vatandaş küçük kızın başucuna bir de selvi fidanı dikti. Tıpkı Müslüme gibi minik, masum bir fidan. 

MÜSLÜME YAĞAL’A NE OLMUŞTU?

Konar-göçer yaşayan Sarıkeçili Yörükler, 10 Kasım 2021 tarihinde Konya'nın Bozkır ilçesinden kışı geçirmek için Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı bölgesinde çadırlarını kurdu.  Mehmet ve Selvi Yağal ailesinin yedi çocuğundan biri olan 2,5 yaşındaki Müslüme, aynı gün saat ikindi vakti bisikletiyle oynarken ortadan kayboldu. 

Ailesi hemen jandarmaya haber verdi. İtfaiye, AKUT, UMKE, belediye ve AFAD’a bağlı ekipler tarafından tarafından günlerce aranan Müslüme bir türlü bulunamadı. Jandarma 200 kişilik profesyonel bir ekip kurdu. Belediye ve çeşitli kurumlardan gelen gönüllü 300 kişi ile birlikte 12 kilometrelik vadi, orman ve dağlık alanda defalarca arandı. 

Müslüme’yi arama çalışmalara arama köpekleri, termal dronelar ve insanlı keşif uçağı da havadan katıldı. Kötü haber 10 gün sonra geldi. Minik kızın cansız bedeni 19 Kasım günü ailesinin kaldığı çadırın yaklaşık 7 kilometre ötesinde bulunan 500 metre yüksekliğindeki sarp orman arazisinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal