Mini İHA üçlüsü TEKNOFEST’te: Birçok ülkeye ihraç edildi

Türkiye’nin yerli imkanlarla ürettiği yerli mini İHA’lar Kargu, Togan ve Alpagu, TEKNOFEST’te sergilenmeye devam ediyor.

29.04.2023-10:15 - (Son Güncelleme: 29.04.2023-10:15)

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) envanterinde bulunan yerli üretim mini İHA’lar Kargu, Togan ve Alpagu, dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te sergilenmeye devam ediyor. 

Mini İHA üçlüsü TEKNOFEST’te

Akşam TV ekibinden Eda Cabul, TSK'nın envanterinde kullanılan ve birçok ülkeye ihraç edilen taktiksel vurucu İHA'ları TEKNOFEST'te inceledi. Mini İHA'lar hakkında Eda Cabul'a konuşan STM Temsilcisi, KARGU hakkında bilgiler verdi.

TEKNOFEST

KARGU Türkiye'nin ilk milli vurucu İHA'sı. yerli ve milli bir ürün, bir harp başlığına sahip ve görev alanında hedef noktaya dalış yaprak harp başlığını patlatıyor. Görüntüleme sistemi olarak 10X kameraya sahip. Uzun süredir sahada aktif olarak görev yapmakta. Şu an TSK'da kullanılmasının yanı sıra 10'a yakın ülkeye ihraç edildi.

TOGAN, görücü keşif sınıfından olan bir İHA. 30X kamerası ile havada 45 dakika görev yapabiliyor. Envanterimize yeni giren bir üründür.

ALPAGU da bir mini vurucu İHA ama bunun farkı sabit kanatlı bir İHA olmasından kaynaklanmakta. Fırlatma panelinden fırlatılarak havalandırılmakta.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal