AFAD’dan açıklama geldi: Dönmek isteyenlere kolaylık sağlanacak

AFAD’dan yapılan açıklamada, afet bölgesinde yaşayan fakat ayrılmak zorunda kalan vatandaşların yaşadıkları yere geri dönmesi için gerekli kolaylıkların sağlanacağı kaydedildi. İşte detaylar...

29.04.2023-09:48 - (Son Güncelleme: 29.04.2023-17:14)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan depremzedelerin yaşadıkları yere geri dönmek istemeleri durumunda, valilik ve kaymakamlıklara yapılacak olan müracaatlar konusunda gerekli kolaylıkların sağlanacağını duyurdu. AFAD ayrıca yol masraf belgesi düzenleneceğini de bildirdi.

Dönmek isteyenlere kolaylık sağlanacak

Mynet’in haberine göre; Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

AFAD Açıklama

"Kahramanmaraş Pazarcık-Elbistan depremleri sonrası afet bölgesinden tahliye edilen depremzede vatandaşlarımızın geri dönüş konusunda yoğun taleplerinin olduğu görülmüştür. Bu kapsamda, afet bölgesi dışındaki illerimizde bulunup geri dönmek isteyen afetzede vatandaşlarımızın bulundukları illerde valilik ve kaymakamlıklara müracaat etmeleri durumunda uygun vasıtalarla (karayolu, demiryolu, havayolu) ve yol masraf belgesi düzenlenerek geri dönüşleri hususunda gerekli imkan ve kolaylık sağlanacaktır."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal