Milyonların Merak Ettiği Asgari Ücret Zammı İle İlgili Detaylar Ortaya Çıktı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret zammı ile ilgili detayları paylaştı.

23.11.2021-10:01 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-13:52) Milyonların Merak Ettiği Asgari Ücret Zammı İle İlgili Detaylar Ortaya Çıktı!

Asgari ücret zammı son zamanların en önemli konularından biri. Vatandaş yeni gelecek asgari ücret zammını dört gözle bekliyor. Hükümet asgari ücret zammının belirlenmesi için araştırmalara devam ederken, dar gelirli paketi konusunda da son viraja girildi. Asgari ücretle ilgili ortaya bir başka iddia daha atıldı. Mesleğe göre asgari ücretin ve zam oranının değişmesi de gündemde. Hükümetin, üzerinde çalıştığı 'dar gelirli paketi' konusunda son noktaya yaklaşılıyor. İşçi ve işverenlerin merakla beklediği asgari ücrete dair bir araştırma yapıldığı öğrenildi. Sektörel asgari ücretin de değerlendirildiği belirtiliyor. Enflasyon artı 8-10 puan tartışılırken, asgari ücretin 3 bin 600 lira civarında olacağı öne sürülüyor. Edinilen bilgiye göre, Çalışma Bakanlığı'nda Asgari Ücret, 3600 gösterge ve emekli maaşlarının iyileştirilmesi başlıkları altında yapılan çalışmalar konusunda, iktidar partisine birkaç kez bilgi verildi. Parti kurmaylarıyla yapılan toplantılarda, 'olasılıklar ve yapılabilirlik' üzerine değerlendirmeler yapıldığı öğrenildi.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞ OLASILIKLARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret zammı ile ilgili detayları paylaştı. Verilen bilgiye göre, bakanlık özel bir araştırma yaptırarak, sektörel asgari ücret uygulamasını da değerlendiriyor. Belirlenecek asgari ücretin enflasyonunun ne kadar üzerinde olacağına ilişkin alternatifler ortaya kondu. Enflasyon artı 8-10 puan önerilerinin değerlendirildiği, bunun da 3 bin 600 lira civarında bir rakam edeceği belirtiliyor. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı toplantılarda rakam telaffuz etmek yerine genel dengeler üzerinden bilgi verdiği öğrenildi. Toplantılarda, asgari ücretin ekonomik dengelerin dışında yüksek belirlemesinin, tüm ücret skalasını bozabileceği, asgari ücretle işçi çalıştıran küçük işlemelerin kayıt dışı çalıştırma yolunu tercih edeceği, bunun da çalışanlar aleyhine sonuç doğurabileceğine dair değerlendirmeler yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal