Milyonlarca Vatandaş Faydalanabilecek: Prim Desteğinde Artış!

Sosyal yardım alan kişilerin çalışabilmesi için tüm imkanlar seferber ediliyor. Asgari ücret zammının ardından sosyal yardım alan kişileri istihdam eden işletmelere bir yıl süreyle verilen prim desteği 733.39 liradan bin 25 liraya yükseltildi.

08.02.2022-09:44 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-10:23) Milyonlarca Vatandaş Faydalanabilecek: Prim Desteğinde Artış!

Asgari ücret zammının ardından kamu ya da özel sektör ayrımı yapılmadan hem çalışanlar hem de işverenler mağdur olmaması adına yürütülen politika, sosyal yardım alan kişileri istihdam eden işverenlere prim desteği yükseltildi. Geçen yıl 733.39 lira olan destek tutarı bu yıl bin 25 liraya çıktı. İşte destek ve ödemelerle ilgili detaylar…

Ülkemizde 5 milyondan fazla vatandaş sosyal yardım alıyor. Sosyal yardım alan vatandaşlara iş imkanı sunabilmek için çalışma başlattıklarını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) 5 milyondan fazla vatandaşa uygun iş ve meslek kursu programlarından yararlandırılarak özel sektörde işe yerleştirdiğini açıkladı. 

DEVLET KATKISI ARTTI

Sosyal yardım alan kişileri iş yerlerinde çalıştıran işletmelere bir yıl süreyle verilen prim desteği geçen yıl 733,3 lira iken bu yıl bin 25 liraya yükseltildi. 


DESTEK ALMANIN ŞARTLARI NELER?

Vatandaşların bu destekten yararlanabilmeleri için son bir yıl içinde sosyal yardımlardan en az bir kere yararlanmış kişilerin ikamet ettiği hanede olması gerekiyor. Bu bakımdan bu destekten yararlanmak isteyenlerin bizzat kendisinin de sosyal yardım alması zorunlu tutulmuyor. Yaşadığı hanede bir kişinin sosyal yardım alması yeterli görülüyor.

İŞKUR KAYDI

Bununla birlikte aile içinde bulunan üyelerin kişi başı gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması ve Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) kayıtlı işsiz olması şartı aranıyor. 

İŞSİZİ ALANA 5.500 LİRAYA KADAR DESTEK

İŞKUR, gençlerin işe girmelerine destek olmak için son 6 yıldır işverenlere yönelik destek ödemesi yapıyor. Buna bağlı olarak 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapmaları dahilinde işsiz olan kişileri istihdam eden özel sektör gurubundaki işverenlere 733 lira ile 5.500 lira arasında destek ödemesi yapılacağı ifade edildi. 


Özel sektör işverenlerinin bu destekten yararlanabilmeleri için özel sektör işvereninin aldığı kişinin altı aydır işsiz olması, istihdam edildiği tarihten 6 ay öncesinin ortalama sigortalı çalışan sayısına istihdam edilmesi gerekiyor. 

BİR YIL UZATILMA YETKİSİ VAR

Kayıtlı işsizler arasında olan ve özel sektör tarafından istihdam edilenlerin primi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı karşılayacak. Öte yandan Bakanlar Kurulu verilen bu süreyi bir yıl uzatmaya yetkili olacağı bildirildi. İşverenlere yönelik yapılan denetimlerde, çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği saptanırsa verilen para desteğinden bir yıl boyunca yararlanmayacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal