İŞKUR'dan Binlerce Kişiye İş İmkanı

İŞKUR üzerinden gerçekleştirilen TYP alımları için iş ilanları yayınlanmayı sürdürüyor. Son yapılan açıklamaya göre, İŞKUR TYP ile 11 farklı il için personel alımı gerçekleştirecek.

30.09.2021-15:58 - (Son Güncelleme: 30.09.2021-18:13)

Uzun bir süredir beklenen TYP personel alımı için ilan yayınlandı. Toplum Yararına Programlar kapsamında çevre temizliği, park düzenlemeleri kamusal altyapının yenilenmesi, MEB bakım onarım ve temizlik, restorasyon tarihi ve kültürel mirasın korunması alanlarında çalışacak 1450 işçi/personel alımı gerçekleşecek.

TYP ALIMLARI HANGİ İLLERE YAPILACAK?

İSTANBUL Çevre Temizliği

MERSİN MEB bakım onarım ve temizlik

ADIYAMAN Çevre Temizliği

AFYONKARAHİSAR MEB çevre düzenlemesi, MEB bakım onarım ve temizlik

BARTIN Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Park düzenlemeleri

BURDUR Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması

ÇANKIRI MEB bakım onarım ve temizlik ve çevre temizliği

DENİZLİ Çevre temizliği

KIRŞEHİR MEB çevre düzenlemesi, MEB bakım onarım ve temizlik ve çevre Temizliği

TOKAT MEB bakım onarım ve temizlik ve çevre temizliği

UŞAK Çevre temizliği.

TYP NEDİR?

İŞKUR, dönem dönem farklı programlar sayesinde ek bir gelir sağlamayı hedefleyerek programlar hazırlıyor. Bunların yanında da ek olarak istihdam sağlamış olmakta. İŞKUR tarafından sunulan bu programlara ek olarak TYP programları da yer alıyor.

TYP toplum yararına programlar cümlesinin kısaltması olarak ifade edilmektedir. İşsizliğin nispetle yüksek ve istihdamın az olduğu yerlerde bu program ile birlikte ek bir gelir hizmeti sunulmuşken istihdam yaratılmış olunuyor. TYP ile İŞKUR doğrudan ya da yüklenici ile birlikte toplum yararına bir işin ya da hizmetin gerçekleştirilmesini de planlamakta. TYP programı ile birlikte hem çevre temizliği, ağaç çalışmaları, altyapı çalışması ve çevre düzenlemesi gibi nispeten kolay istihdam sağlanmayan alanlarda fırsat yaratmış oluyor.


TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TYP programı doğrudan başvuru alarak kabul edilmemektedir. Yani şu şekilde ifade edersek belirli kriterlerin sağlanması ön koşulu bulunmaktadır. Bundan kaynaklı olarak da aşağıdaki kriterler bir hayli önem kazanmaktadır.

- İŞKUR'a işsiz olarak kayıtlı olunmalı.

- 18 yaşından büyük olmak

- Emekli veya malul aylığı almıyor olmak.

- Öğrenci olmamak.

- Hane gelirinin asgari ücretin 1,5 katından az olması.

Yukarıda aktarmış olduğumuz gibi TYP programı daha fazla istihdam kısıtlı olanlar için yapılmaktadır. Bundan kaynaklı olarak da aşağıdaki gruplara öncelik verilmektedir:

- Kadınlar

- 35 yaşını geçmiş bireyler.

- Engelliler.

- Eski hükümlüler.

- Terörle mücadele sonucunda yaralananlar. (Malul sayılmayanlar)

TYP seçimlerinde noter kurası, liste yönetimi ve %80 kusura ve %20 liste yönetimi sonucunda alınmaktadır. Hangi yöntemin seçileceğine ise başvurunun yapılmış olduğu SGK İl Müdürlükleri karar vermekte.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal