Milyonlarca emekliyi sevindiren haber: Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye yasalaştı

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ve çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini de barındıran torba kanun teklifi kabul edildi. 5 bin TL ikramiyeden yaklaşık 4 milyon 680 bin emekli faydalanacak. İşte detaylar…

28.12.2023-09:37 - (Son Güncelleme: 28.12.2023-17:39)

Çalışmayan emeklilerden sonra çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye ödenmesini öngören düzenleme Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. 

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini de içeren ekonomi ağırlıklı torba kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Bakan Işıkhan’dan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini sağlayacak düzenlemeyi içeren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Resmi Gazete ikramiye

Işıkhan, Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Çalışan emeklilerimize 5 bin lira verilmesini sağlayacak düzenlemeyi içeren ekonomiye ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Ödemeler, ilgili kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından en kısa süre içinde emeklilerimizin banka hesaplarına yatırılacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun."

Torba kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi, 16 Ocak tarihine kadar tatile girdi.

Resmi Gazete’de yayımlandı

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılacak.

Düzenlemenin yayımlanmasının ardından gözler SGK'ya çevrildi.

SGK, ödeme takvimini açıklayacak. Hak sahiplerine ödeme yapılacak.

Destekten, daha önce kapsam dışı kalan çalışan emeklilerin tamamı faydalanabilecek. Ödeme takviminin 2 gün içinde netleşmesi bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal