AKYA gemiyi batırdı: İlk testi başarıyla tamamladı

AKYA Projesi ile 60'tan fazla atış testi yapıldı. Proje kapsamında bir gemi imha edilerek ilk yapılan test başarıyla sonuçlandı. İşte detaylar...

28.12.2023-09:10 - (Son Güncelleme: 28.12.2023-17:57) AKYA gemiyi batırdı: İlk testi başarıyla tamamladı

Türkiye'nin milli savunma sanayiinde attığı adımlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu kapsamda o ürünlerden biri olan Milli Ağır Torpido AKYA’nın ilk atış testi başarıyla gerçekleşti. 

Hedef gemi battı

AKYA Torpidosu tarafından vurulan hedef gemi, çok kısa bir süre içerisinde battı. Roketsan, AKYA Ağır Torpido‘ya yönelik çalışmalarını uzun bir süredir sürdürüyor. Bugüne kadar 60 adetten fazla atış test gerçekleştirilen AKYA Projesi kapsamında ilk kez ‘Harp Torpidosu’ ile hedef deniz platformu vuruldu. 

Akya

Atış testini başarıyla geçti

Antalya Körfezi’nde icra edilen atış sırasında; TCG PREVEZE Denizaltısı, sualtı şok tesirli duyarsız harp başlığına sahip AKYA Torpidosu ile hedef gemi üzerinde isabetli bir vuruş kaydetti. Vuruşa müteakiben ağır hasar alan hedef gemi, çok kısa bir süre içerisinde mavi derinliklere gömüldü. Böylelikle AKYA Projesi’nde çok önemli bir dönüm noktasına ulaşılmış oldu.

Bağımlılık bitecek

AKYA Ağır Torpido sayesinde, Türkiye’nin bu alanda ABD üretimi Mk-48 ve Alman üretimi DM2A4 torpidolarına olan bağımlılığı bitecek. 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal