İYİ Parti'de final: Bir istifa daha geldi

İYİ Parti'de istifa furyası sürüyor. Eski futbolcu ve partinin Hatay milletvekili olan Gökhan Zan, partiden istifa etti. İşte detaylar...

28.12.2023-09:25 - (Son Güncelleme: 28.12.2023-17:57) İYİ Parti'de final: Bir istifa daha geldi

Cumhurbaşkanlığı seçimini öncesinde partiye birçok tanıdık isim katılmıştı. Bunlardan birisi de eski Futbolcu Gökhan Zan’dı. Hatay’da olan Deprem felaketi sonrası yaptığı yayınlarla halkın sesi olmaya çalıştığını dile getiren Zan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in daveti üzerine partinin üyesi oldu ve milletvekili seçilmişti.

Gökhan Zan istifasını verdi

Öte yandan art arda gelen istifalar üzerine Gökhan Zan’dan da istifa geldi. Gökhan Zan, İyi Parti'den istifa ettiğini Sosyal Medya üzerinden duyurdu. Zan, açıklamasında siyasete olan katılımının temel nedeninin Hatay'a destek olmak ve deprem felaketi sonrasında Hataylı kardeşlerinin sesini Meclis'te duyurmak olduğunu belirtti. Ancak siyaset arenasında bu amacını gerçekleştirmenin zorluğunu fark ettiğini ifade eden Zan, İyi Parti'den ayrılma kararı aldığını açıkladı.

Gökhan Zan paylaşım

İlk kopuş Özdağ’dan

İyi Parti'de ilk kopuş, Ümit Özdağ'ın ihraç edilmesiyle başladı, Onu Erdal Sarızeybek'in istifası izledi. Genel seçim sürecinde Yavuz Ağıralioğlu'nun istifasıyla yeniden hareketlenen süreç, seçimin ardından devam etti. Milletvekilleri Ahat Andican ve Aytun Çıray istifalarını açıkladı. İyi Parti kurucu üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor da parti yönetiminin hatalar yaptığını savunarak istifa etti. Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak İyi Parti'den ihraç edildi. 6 kişi içinde Akşener'e muhalif olan Ortak Akıl Platformu'nu kuran isimler bulunuyordu.

Milletvekili sayısı 38’e düştü

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da, partinin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını söyleyerek istifa etti. İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, beş kişiyle birlikte 2024 yerel seçimlerine ittifak yapılmadığından dolayı istifa ettiği açıkladı. İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu da İyi Parti'den istifa etmişti. Son olarak ise Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın istifasıyla İyi Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 38'e düştü. 

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal