Milyonlarca emekliye müjdeli haber! İkramiye ödeme tarihi belli oldu

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için flaş açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2022 yılı Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyelerinin ödeme tarihi belli oldu. İşte haberin detayları...

30.06.2022-09:33 - (Son Güncelleme: 30.06.2022-11:28) Milyonlarca emekliye müjdeli haber! İkramiye ödeme tarihi belli oldu

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için flaş açıklama geldi. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu haberde. 'Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak' sorusuna yanıt aranıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2022 yılı Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyelerinin bayramdan önce 2-7 Temmuz'da hesaplara yatırılacağını duyurdu. 


Bayram emekli ikramiyesi ödeme tarihi açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2022 yılı Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için açıklamada yaptı. Bu duruma göre milyonların beklediği emekli ikramiyesi bayramdan önce 2-7 Temmuz tarihleri arasında kademeli bir şekilde hesaplara yatacaktır. 

Her yıl 2 defa ödeniyor 

Söz konusu emekliler her yıl hem Ramazan Bayramı öncesinde hem de Kurban Bayramı öncesi, 'Emekli bayram ikramiyesi' başlığı altında ödeme almaktadır. Böylece her emekli maaşı ne olursa olsun eşit bir şekilde bayram ikramiyesi alıyor. 

Peki bayram ikramiyeleri ne kadar oldu? 

Bahsi geçen yasa ilk çıktığı zaman 1.000 TL şeklinde ödenen emekli ikramiyesi 2021 yılında yüzde 10 zam alarak 1.100 TL olarak ödendi. Öte yandan 2022 bayram ikramiyesi ilk ödemesi Ramazan Bayramı öncesinde Nisan ayı sonunda ödendi. 2022 yılının ikinci emekli ikramiyesi de Kurban Bayramı öncesinde yine 1.100 TL olarak hesaplara yatacak.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal