Emekli bayram ikramiyesine zam gelecek mi? Binlerce SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklisi Kurban Bayramı’nda yatacak ikramiyeyi bekliyor!

Kurban Bayramı’na az bir süre kalan milyonlarca emekli, yatırılacak bayram ikramiyesini beklemeye başladı. Emekliler, bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını merak ederken, ikramiyelere zam yapılıp yapılmayacağı da merak konusu oldu. İşte, 2022 Kurban Bayramı ikramiyeleri hakkında merak edilenler…

27.06.2022-17:23 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-17:23) Emekli bayram ikramiyesine zam gelecek mi? Binlerce SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklisi Kurban Bayramı’nda yatacak ikramiyeyi bekliyor!

Kurban Bayramı’na az bir zaman kala emekli ikramiyeleri gündeme geldi. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Milyonlarca SSK’lı BAĞ-KUR’lu ve memur emeklisi emekli ikramiyelerine yapılacak zam oranını araştırmaya başladı. Konuyla ilgili TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün açıklama yaptı. Bayram ikramiyelerinin en düşün emekli aylığına endekslenmesi gerektiğini söyleyen Ergün’ün açıklamaları dikkat çekti. 

Emeklilerin gözü kulağı Temmuz ayında açıklanacak olan enflasyon oranında. Enflasyon oranına göre Kurban Bayramı’nda emekli ikramiyelerine zam yapılacak. Ekonomik sıkıntıların tavan yaptığı son günlerde emekli ikramiyelerine yapılacak zam miktarı binlerce kişiyi rahatlatabilir. Yılda iki defa verilen bayram ikramiyesinin ikincisi olan Kurban Bayramı ikramiyeleri emekliler tarafından heyecanla bekleniyor. 

Ramazan Bayramı’nda emekli ikramiyelerine, hiper enflasyona sebep olacağı gerekçesiyle zam yapılmadı. 2018 yılında bin lira olarak verilmeye başlanan emekli ikramiyeleri, üç yıl boyunca zam yapılmadan ödendi. Son olarak 2021 yılında emekli ikramiyelerine 1100 lira zam yapıldı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise bayramda verilen ikramiyelerin yıllık 25 Milyar TL’ye mal olduğunu söyledi. Ocak ayında asgari ücrete yapılan zammın ardından emekli ikramiyelerine de dolgun bir zam yapılması bekleniyor. 

Emekli bayram ikramiyesi

Emekli maaşları ne zaman ödenecek?

2022 yılında memur emeklileri 1-5 Temmuz tarihleri arasında maaş alacak, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ise 17-28 Temmuz tarihleri arasında maaşlarını çekecek. Yetişmesi halinde zamlı maaşların da bayramdan önce yatırılması bekleniyor. 

bayram ikramiyesi

Emeklilerden ikramiyelere zam çağrısı!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli ikramiyelerinin en düşün emekli maaşı oranında olması gerektiğini söyledi. TÜİK verilerine göre TÜFE, mayıs ayında 2021 yılının Aralık ayına oranla yüzde 35,64 oranında, 2021 yılının Aralık ayına oranla da yüzde 73, 50 zamlandı. Bu verileri işaret eden Ergün, 1100 liralık emekli ikramiyelerinin enflasyon karşısında hiçbir değeri olmadığını söyledi. 2018 yılında emekli ikramiyesiyle kurbanlık alınabilirken şimdi ikramiye ücretiyle otobüs bileti bile alınamadığını belirten Ergün, ürünlerin fiyatı artarken emekli ikramiyesinin sabit kaldığını vurguladı. Emekli ikramiyelerinin enflasyona endeksli olması gerektiğini ifade eden Ergün, emekli ikramiyelerinin 2 bin 903 lira olması gerektiğini ve bu durumda emeklilerin bin 803 liralık bir kayıp yaşadığını belirtti. 

TÜED Genel Başkanı Ergün, Türkiye genelindeki bütün emeklilerin taleplerinin bu yönde olduğunu belirterek, milyonlarca emeklinin düşün emekli maaşı ile geçinmeye çalıştığını söyledi. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirilmesi gerektiğini belirten Ergün, emekli ikramiyelerinde yapılacak olan iyileştirmenin de emekliler için rahatlatıcı olacağını söyledi. 

Emekli bayram ikramiyesi1

2022 Kurban Bayramı ne zaman?

2022 yılında Kurban Bayramı arifesi 8 Temmuz 2022 tarihine denk gelmektedir. Kurban Bayramı tatili de 4 gün olmaktadır. Buna göre;

Kurban Bayramının 1. Günü: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramının 2. Günü: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramının 3. Günü: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramının 4. Günü: 12 Temmuz Salı gününe denk gelmektedir.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal