Milyonlarca emeklinin beklediği haber geliyor: Bayram ikramiyelerinde sevindiren gelişme!

Gelen son dakika haberleriyle birlikte bayramda milyonlarca emekliye verilecek ikramiyede yeni gelişmeler yaşanıyor. Buna göre geçtiğimiz sene bin 100 lira olan bayram ikramiyesinin bu sene bin 500 lira ile 2 bin lira arasında olması bekleniyor. İşte bayram ikramiyesine dair bütün detaylar…

13.04.2022-14:46 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-14:46) Milyonlarca emeklinin beklediği haber geliyor: Bayram ikramiyelerinde sevindiren gelişme!

Milyonlarca emeklinin dikkati bayramda verilecek ikramiyeye çevrildi. Bu sene hem memurlara hem emeklilere hem de asgari ücretli çalışanlara yapılan zamdan sonra ikramiyelerde de bu sene geçtiğimiz yıl olduğu gibi yükseliş beklentisi oldu. Milyonlarca vatandaşın beklediği güzel haberin açıklanmasına çok kısa bir süre kalmışken yapılan hesaplamalar doğrultusunda 2 bin liraya kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Peki ikramiye zammı ne kadar?

Bu yıl içerisinde enflasyon ve asgari ücrete yapılan zamlar sebebiyle ikramiyelere de yüzde 30-50 civarında artış gelmesi bekleniyor. Bu şekilde ikramiyelerde 400 ile 900 lira arasında yükseliş yaşanabilir.

SGK Erken Emeklilik

Hesaba ne zaman yatacak?

Ramazan Bayramı’nın ilk günü 2 Mayıs Pazartesi günü. İkramiye ödemelerinin de bayramdan önce yapılacağı düşünülüyor. Bu bağlamda 25 Nisan-1 Mayıs arasında hesaplara yatacağı tahmin ediliyor. Bu tarihleri SGK, emeklinin maaş çektiği tarihe göre daha sonra vatandaşlara açıklıyor. Kurban Bayramı ikramiye ödemesinin ise Temmuz aynın başında gerçekleştirileceği söyleniyor.

Artış her sene gerçekleşecek mi?

Emekli ikramiyelerinde gidilecek düzenlemeyle birlikte bu sene itibariyle artışların her sene olup olmayacağına karar verilecek. Bu konudaki genel beklenti ise ikramiyelerin her sene enflasyon oranına bağlı olarak artırılması kanaatinde.

Yeni emekli olan vatandaşlar yararlanabilecek mi?

Söz konusu ikramiyelerden yeni emekli olacak olan vatandaşlar da faydalanabilecek. Ödemenin gerçekleştirildiği tarihte değil, bayramın olacağı ayda SGK’dan maaş alma hakkı olan vatandaşlar ikramiyelerini alabilecek. Bu bağlamda Mayıs ayına kadar emeklilik dilekçesi veren SSK’lı, Bağkurlu ve memur vatandaşlar, bayram ikramiyesi alma hakkı kazanacak. Bu sayede ikramiye maaşla birlikte yatacak.

Bakanlık ve Ak Parti harekete geçti! Emeklilerin beklediği ikramiye haberinde büyük gelişme!

İkramiyeye haciz uygulanabiliyor mu?

Emekli vatandaşlara senede iki defa bayram ikramiyesi verilmesiyle ilgili 5510 sayılı Kanun’un ek 18’nci maddesinde, “bu madde kapsamında yapılan ödemelerden kesinti yapılamaz ve bu ödemeler haczedilemez” hükmü bulunuyor. Yani haciz gibi bir işlem söz konusu değil.

Banka ve sandık emeklilerinin ikramiye hakkı var mı?

Bu konuda bir düzenlemeye gidilmediği için bu bayramda da geçmiş bayramlarda olduğu gibi özel sandıklardan emekli maaşı alanlara bayram ikramiyesi ödemesi yapılmayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal