Böyle zam görülmedi! Tane fiyatı bir anda 30 TL’ye yükseldi!

Son zamanlarda gelen zamların sıklığı ve yüksekliği vatandaşı endişelendirmeye devam ediyor. Alınan son dakika haberleri kapsamında su fiyatlarına da 4 ay içinde büyük zamlar yapıldı. Damacanada içme suları 30 TL'ye kadar yükseldi. İşte detaylar...

13.04.2022-14:41 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-17:20) Böyle zam görülmedi! Tane fiyatı bir anda 30 TL’ye yükseldi!

Son dönemde yapılan zamlar vatandaşın endişelerini git gide artırıyor. Neredeyse her alanda yapılan zamların en dikkat çekeni ise içme suyuna gelen zamlar oldu. İstanbul'da su fiyatlarına aniden zam geldi ve damacana fiyatı 30 TL'ye yükseldi. Damacana su fiyatları son 4 ay içinde %50 artış göstererek 30 TL'yi gördü. İstanbul'da bir damacana su ortalama 25 TL'ye satılıyor. Fiyatlardaki bu artışın akaryakıt zamları ile alakalı olduğu söyleniyor.

su fiyatlarına zam

Kimi ise 35 TL'den satışa sunuyor!

Dağıtıcı firma sahiplerinden biri olan Erhan Ceylan konuya ilişkin yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda damacana suyu 20-25 lira bandında satılıyoruz. Bazı firmalar 30 liraya satıyor. Fiyat artışlarından dolayı satışlarımız yüzde 40 oranında düştü. Suyu tedarik ettiğimiz firmalar da artan enerji maliyetlerinden dolayı su fiyatlarını artırdı. Bizde mecburen bu fiyatlara damacana su satıyoruz ancak satışlarımız zamlardan dolayı azaldı. Dört ay önce aylık 3 bin 500 damacana su satarken şu anda 2 bin satıyorum. Pandemi döneminde satışlarımız çok iyiydi.”

Vatandaşlar artık şebeke sularına ve arıtmalara yöneliyor!

Bir başka satıcı Atilla Oğuz ise yaptığı açıklamalarda artık insanların damacanalardan vazgeçerek şebeke sularına yöneldiğine dikkat çekti. Açıklamasında ise şu sözlere yer verdi:

“Bazı firmalar damacana suyu 30 liradan satıyor. Akaryakıta gelen zamlar ve pet şişelerde kullanılan ham maddeye gelen zamlardan dolayı su fiyatları arttı. Akaryakıt ve ham madde fiyatları düşmezse damaca su fiyatlarının biraz daha yükseleceğini düşünüyorum. Zamlar gelmeden öncesine göre satışlarımız yüzde 40 azaldı. Vatandaşlar şebeke suyuna ve arıtmalara yöneldi. Üç ay önce 15 liraya damacana su satıyorduk, şu anda 25 liraya satıyoruz.” 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal