Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Yeni zorunlu trafik sigortası fiyatları belli oldu

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, zorunlu trafik sigortasının yeni dönem ücretlerini içeren güncel fiyat tarifesini yayımladı. İşte detaylar…

06.01.2024-11:15 - (Son Güncelleme: 06.01.2024-17:22) Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Yeni zorunlu trafik sigortası fiyatları belli oldu

Her araç sahibinin yaptırması zorunlu olan trafik sigortasının yeni yılda ne kadar olacağı sorusu yanıt buldu. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, zorunlu trafik sigortasının yeni dönem ücretlerini içeren güncel fiyat tarifesini yayımlarken, yeni listeye göre fiyatlara yüzde 10 oranında zam yapıldı.

Tavan tutar her ay belli oluyor

Trafik sigortasında fahiş fiyatların önüne geçilmesi için 12 Nisan 2017 tarihinde tavan fiyatı uygulaması hayata geçirilmişti. Düzenlemeye göre sigorta şirketleri devletin belirlediği artış oranını aşamıyor. Öte yandan tavan fiyat her ay belli oranda artırılıyor.

SDKK

SDKK yetkisini kullandı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SDDK) trafik sigortası tavan fiyatlarını artırma yetkisi bulunuyordu. 

Ocak ayında 2 kata kadar fiyat artırma yetkisi bulunan SDKK, artış oranını yüzde 10 olarak belirledi. 

Trafik sigortasına yapılan artışla beraber İstanbul’da en ucuz trafik sigortası 3 bin 706 lira oldu. 1 Ocak 2024 itibarıyla 3 bin 706 lira olarak belirlendi. Yine sürekli kazaya karıştığı için riskli grupta yani sıfırıncı basamakta yer alan sürücülerin ödeyeceği tutar yani 20 bin 215 liralık en yüksek tutar da 22 bin 236 liraya çıktı. İstanbul’da trafiğe yeni çıkan bir araç sürücüsü aralık sonuna kadar 4’üncü basamak üzerinden sigorta yaptırdığında tavan poliçe fiyatı 7 bin 412 lira olarak uygulanıyordu. 1 Ocak’ta zamla 8 bin 153 liraya yükseldi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal