Pentagon şok olayı gizledi: ABD Savunma Bakanı hastaneye kaldırılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Bakan Lloyd Austin’in 1 Ocak’ta rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu. Pentagon’un olayı geç bildirmesi ise dikkat çekti.

06.01.2024-11:06 - (Son Güncelleme: 06.01.2024-17:22) Pentagon şok olayı gizledi: ABD Savunma Bakanı hastaneye kaldırılmış

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. 

Yazılı bir açıklama yapan Ryder, Bakan Austin’in 1 Ocak’ta geçirdiği bir operasyon sonrası yaşadığı rahatsızlıklar sebebiyle hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Ryder, Austin’in sağlık durumunda herhangi bir sorun olmadığını ifade etti.

Pentagon

Durumun geç açıklanması endişe verici

Savunma Bakanı Austin’in hastaneye kaldırılışının geç açıklanmasını değerlendiren Pentagon Basın Topluluğu, durumun geç bildirilmesinin endişe verici olduğunu kaydetti.

Topluluk tarafından yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunun bu gibi durumları bilmeye hakkı olduğu vurgulanarak Pentagon'un kamuoyunu günler sonra bilgilendirmesi "rezalet" olarak nitelendirildi.

CNN'ne göre, bunun üzerine Ryder, tıbbi gizliliği gerekçe göstererek başka faktörleri de göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal