Milyonlar nefeslerini tuttu: EYT görüşmeleri Meclis’te yeniden başlıyor! İlk maaş tarihi belli oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı 3 haftadır çalışmayan Meclis görüşmeleri bugün yeniden başlıyor. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek ilk konunun EYT olması bekleniyor.

28.02.2023-10:06 - (Son Güncelleme: 28.02.2023-17:26) Milyonlar nefeslerini tuttu: EYT görüşmeleri Meclis’te yeniden başlıyor! İlk maaş tarihi belli oldu

TBMM Genel Kurulu, 3 haftalık aranın ardından bugün yeniden mesaiye başlıyor. Deprem nedeniyle 3 haftadır askıya alınan Meclis görüşmelerinin birinci gündem maddesi, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi olması bekleniyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT görüşmelerinin Çarşamba gününe kadar sonlandırılacağını tahmin ettiğini söyledi. 

EYT görüşmeleri Meclis’te yeniden başlıyor

Teklifle, 8 Eylül 1999 ve öncesinde çalışmaya başlayanların, 9 Eylül 1999'da ve sonrasında çalışmaya başlamalarına rağmen borçlanmayla sigortalılık başlangıç tarihini 9 Eylül 1999 öncesine çekenlerin mevcut mevzuattaki emekliliğe hak kazanma koşullarından yaş şartı kaldırılacak. Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içinde tekrar işe başlayan çalışanlar için işverene yüzde 5 sosyal güvenlik destek primi indirimi sağlanacak.

EYT Meclis Son Dakika

TRTHaber'e konuşan  Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin süreçle ilgili şu bilgileri verdi:

"EYT ile ilgili kanun teklifi yasalaştıktan sonra Resmi Gazete'de yayınlanmasını bekleyeceğiz. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra sosyal güvenlik kurumlarından 'emekli olabilir' yazısını alacaklar. Ve bu yazıyla birlikte işverenlerine emeklilik dilekçesi verecekler." 

İlk maaş tarihi belli oldu

Maaşlar, emeklilik için başvuru dilekçesi verildikten sonraki ay başından itibaren ödenmeye başlanacak. Emekliliğe hak kazananların aylıkları kesintisiz ödenecek. Kıdem tazminatı ödemeleri de yapılacak. Ödemelerin zamanı, çalışanın işverenlerle yaptığı anlaşmaya göre değişecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal