İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi: Uyuz salgını iddialarına yalanlama

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bazı illerde uyuz salgını başladığı ile ilgili iddialar konusunda İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı dile getirildi.

28.02.2023-09:55 - (Son Güncelleme: 28.02.2023-17:26) İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi: Uyuz salgını iddialarına yalanlama

Asrın felaketi olarka nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yaraları sarılmaya çalışıyor. Şiddetli depremlerin etkilediği illerden birisi olan Diyarbakır’da bulunan çadır kentte uyuz salgınının başladığı iddiası sosyal medyada gündem olmuştu. İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Uyuz salgını iddialarına yalanlama 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Afet bölgesinde toplu yaşam alanlarında kalan vatandaşlarımıza düzenli olarak sağlık taraması yapılmaktadır. Ayrıca Birinci Basamak Poliklinik Hizmeti, Psikososyal Destek Hizmeti, Aşılama ve Takip Hizmetleri de verilmektedir. Uyuz başta olmak üzere herhangi bir bulaşıcı salgın hastalık durumu söz konusu değildir.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyon Son Dakika

Çadırkentte ve diğer toplu yaşam alanlarında nadiren de olsa bulaşıcı hastalık tanısı konulan hastalar olmakla birlikte bu hastalar ivedilikle Valilik tarafından tahsis edilen izolasyon bölgelerinde izole edilmektedir. "Diyarbakır'da bulunan Çadırkentte uyuz salgını başladı" iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal