Milli Savunma Bakanlığı Muvazzaf Subay Arıyor!

Milli Savunma Bakanlığı muvazzaf subay alımı için başvurular başladı. Peki, Milli Savunma Bakanlığı personel alımı ne zaman bitiyor? Milli Savunma Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler?

31.01.2018-16:34 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-18:00) Milli Savunma Bakanlığı Muvazzaf Subay Arıyor!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) subay alımı için ilan yayınladı. Türk Silahlı Kuvvetleri, ihtiyaç duyulan kadrolara sözleşmeli Muvazzaf Subay statüsünde özel nitelikli beden eğitimi öğretmeni ve tabip arıyor. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı başlamış durumda. Adaylar ön başvurularını 23 Aralık 2021 23:59 tarihine kadar Milli Savunma Bakanlığı’nın kendi sitesinden e–devlet hesabıyla yapılabilir. E–Devlet dışı yapılan başvurular kabul edilmiyor. 


KİMLER BAŞVURABİLİR?

Personel alımı için başvuru sınırlamaları bulunmaktadır. İşte şu kişiler başvurabilir:

01 Ocak 2021 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;

- Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1996 ve daha sonraki doğumlular),

- Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1994 ve daha sonraki doğumlular),

- Yurt içinde en az iki yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulların TABLO (1)’de gösterilen kaynak okul programlarından mezun olanlar (yurt içi eş değer programlar dikkate alınmayacak, lisans mezunu adayların mezun olduğu program kaynak okul programı olarak kabul edilecek, lisans mezunu adayların mezun olduğu ön lisans programları kaynak okul programı olarak kabul edilmeyecektir.)

PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Muvazzaf astsubay adayları için 926 sayılı TSK Personel Kanunu’nun 68’inci 

maddesi, Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği 6’ncı maddesi ile Fakülte ve 

Yüksekokullar Askerî Öğrenci Komutanlığı ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksekokullardan Yetişen 

Subaylara ve Astsubaylara İlişkin Yönetmeliğin 40’ıncı maddesinde düzenlenmiş olan nitelikleri 

taşımaktır. Bunlar:

- Türk vatandaşı olmak.

- Hakkında yedek astsubay olamaz kararı bulunmamak.

- Askeri okullar ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı okullardan herhangi bir sebeple çıkmamış veya çıkarılmamış olmak, diğer 

okullardan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak ve ortaöğretim kurumlarında örgün öğretim dışına çıkartma cezası almamış olmak.

- Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında muvazzaf/sözleşmeli subay veya astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya bunların adayı olarak daha önce istihdam edilmemiş olmak.

- Sözleşmeli er/erbaş veya bunların adayı iken sözleşmesi idarece feshedilmemiş olmak.

- Devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak.

2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P93 Ön Lisans puanı en az 60 olanlar veya 2020 ve 2021 KPSS P3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış  olanların en yüksek KPSS P3 puanı dikkate alınacak, lisans mezunlarının KPSS P93 puanları  astsubay temininde geçerli olmayacak, 2019 yılı ve öncesi KPSS puanları kabul edilmeyecektir.)

- Bando sınıfına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak Genel Kültür Sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır. Bu maksatla Bando sınıfına müracaat edecek adaylar, ikinci seçim aşamasından önce Genel Kültür Sınavına tabi tutulacak, bu sınavda başarılı olmaları durumunda ikinci seçim aşamasına katılmak üzere çağrı yapılacaktır.

- Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar,

- Askerlik hizmeti devam etmekte olan Yedek Subay/Yedek Astsubay, erbaş ve erler,

- Askerlik hizmetinden terhis olanlar (ancak hakkında “Yedek Subay/Yedek Astsubay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar),

- Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet sorumluluğu olmayan ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt edenler başvurabilecektir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal