Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Personel Alımı Müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilişim Personeli alımı yapacak. İş arayanlar detayları merak ediyor. Başvuru şartları nelerdir? Başvurular ne zaman bitiyor? Sizler için derledik.

02.12.2021-12:30 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-12:30) Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Personel Alımı Müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı bilişim personeli arıyor. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 6’ncı maddesi ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'in 8’inci maddesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı bilişim personeli alıyor. Peki, personel alımı başvuru şartları nelerdir?

PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Bilişim personeli başvuruları 15 Kasım’da başladı. Başvurular 3 Aralık’a kadar sürecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı bilişim personeli arıyor ve belirttiği şartlarda bu tarihler arasında başvuruları bekliyor.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Personel alımı için genel ve özel başvuru şartları var. Her mesleki pozisyon için ayrı şartlar da ilanda yayınlanmış durumda. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı ve Kıdemli Sistem Uzmanı pozisyonlarında personel alımı gerçekleştirecek. İşte Kültür ve Turizm bakanlığı bilişim personeli başvurusu için genel ve özel şartlar:

Genel Şartlar

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

- Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda özel şartlar maddesinde belirtilen mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; Bilişim Personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde Bilişim Personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.)

- Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek, zorunludur.

Özel Şartlar

Özel şartlar her mesleki pozisyon için ayrı olarak belirlenmiş olup iş ilanının bulunduğu resmi sitede yer almaktadır.


BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER NELERDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için istenilen belgeler şunlardır:

- Fotoğraflı iş tecrübesini gösterir detaylı özgeçmiş, (Adayın kısa özgeçmişi e-Devlet üzerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmetinden yapılan başvuru esnasında yüklenecektir.)

- SGK Hizmet Dökümü (e-Devlet SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sayfasından barkotlu belge, yapılan başvuru esnasında yüklenecektir.),

- Genel Şartlar başlığının (ç) maddesinde belirtilen, en az iki güncel programlama dilini bildiğini gösterir belge (en az 2 dönem programlama dersinin alındığını gösterir transkript, katılım/sınav sertifikası vb.), tek bir sayfa olacak şekilde hazırlanarak, başvuru esnasında yüklenecektir.

- Her bir pozisyon için özel şartlarda istenilen sertifikalar ile mesleki tecrübe veya deneyimi gösteren belgeler (Sertifikalar ve belirtilen belgelerin detaylı listesi tek bir doküman halinde hazırlanarak) başvuru esnasında yüklenecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal