Türkiye Kasım Ayı İhracatında Rekor Kırdı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, kasım ayı dış ticaret rakamlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kasım ayı ihracatında rekor kırıldı.

02.12.2021-12:03 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-12:49) Türkiye Kasım Ayı İhracatında Rekor Kırdı!

Türkiye’nin kasım ayı dış ticaret rakamları belli oldu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yaptığı basın toplantısında kasım ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, kasım ayı dış ticaret rakamlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kasım ayı ihracatında rekor kırıldı. İhracat yüzde 33,4'lük artışla 21.5 milyar dolar oldu. Bakan Muş, verilere ilişkin "İhracatımız kasımda, geçtiğimiz yılın kasım ayına göre yüzde 33,4’lük artışla 21,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu değer, en yüksek aylık ihracatımız" değerlendirmesinde bulundu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, kasım ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Muş, "İhracatımızda 2021 yılı boyunca yakaladığımız ivme kasım ayında da devam etmiştir. İhracatımız geçtiğimiz yılın kasım ayına göre yüzde 33,4 'lük artışla 21,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiş olup, bu değer bugüne kadarki en büyük aylık ihracatımızdır." şeklinde konuştu.

PANDEMİ ÖNCESİ SON YIL OLAN 2019 VERİLERİNİN ÇOK ÜZERİNE ÇIKILDI

Konu ile ilgili yaptığı basın toplantısında açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, kasım ayı ihracatında rekor kırıldığını duyurdu. Bakan Muş, "Yıllıklandırılmış bazda ihracatımız 221 milyar dolara yükselirken ocak-kasım döneminde ise ihracatımız 203,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam ile pandemi öncesi son yıl olan 2019 verilerinin çok üzerine çıkılmıştır. Bu veri göstermektedir ki; ihracatımızdaki artış baz etkisine bağlanamaz." şeklinde konuştu. Bakan Muş, "Kasım’da ihracatın ithalatı karşılama oranı geçen yılın aynı ayına göre 4 puan artışla yüzde 80'e ulaşmış, enerji hariç bakıldığında yüzde 101,2 olarak kaydedilmiştir." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal