Milli Savunma Bakanı Akar'ın Ziyareti AB Basınında Yer Aldı: 'Bosna-Hersek'te Garantör Türkiye'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın geçen haftalarda Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik'in ayrılıkçı söylemleri sonrasında ülkeye yaptığı ziyaret Avrupa basınında yer aldı.

05.01.2022-10:07 - (Son Güncelleme: 05.01.2022-10:16) Milli Savunma Bakanı Akar'ın Ziyareti AB Basınında Yer Aldı: 'Bosna-Hersek'te Garantör Türkiye'

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik'in ayrılıkçı söylemleri sonrasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçen haftalarda ülkeye ziyarette bulunmuştu. Avrupa basınında ise bu ziyaret oldukça geniş yer buldu. 

TÜRKİYE BOSNA'DA ARABULUCU OLARAK ÇALIŞABİLİR

Bosna Hersek ziyaretinde Bakan Akar, EU Observer, Başkanlık Konseyi üyeleri Hırvat Zeliko Komsic, Sırp Milorad Dodik ve Boşnak Sefik Dzaferovic ile görüştüğü ifade edildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, görüşmelerinde ‘Bizler Bosna Hersek'i bir bütün olarak görüyoruz. Türkiye Bosna'da arabulucu olarak çalışabilir’ ifadelerini kullandığını aktardı. 

TÜRKİYE’NİN BOSNA İLE GÜÇLÜ BAĞLARI BULUNUYOR

Bakan Akar’ın Bosna Hersek Devlet Başkanlığı'nın Sırp üyesi Dodik'in ayrılıkçı söylemlerinin ardından ülkeye yaptığı ziyareti medyasında yer veren EURACTIV haber sitesi, ‘Türkiye, Sırp kanun koyuculara yaptıkları eylemlerin 'yanlış' ve 'tehlikeli' olduğunu ifade etti. Türkiye'nin Bosna ile güçlü bağları bulunuyor. Erdoğan, Bosna Hersek'in savaş dönemi lideri Aliya İzzetbegoviç'i övgüyle anıyor diğer yandan da Bosna'nın üçlü etnik gruplar arası başkanlığıyla da dostane ilişkiler geliştiriyor’ ifadelerine yer verdi. 


Milli Savunma Bakanı Akar, Bosna Hersek’in başkenti olan Saraybosna’da Kovaçi Şehitliği’ne yaptıüı ziyaretinin ardından Bosna Hersek Savunma Bakanlığı'na da ziyaret gerçekleştirmişti. 

SIRPLARIN TEPKİ ÇEKEN TASARISI

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik ve ülkede bulunan diğer Sırp kanun yapıcı isimlerin, Otonom Sırp Cumhuriyeti'nin Bosna Hersek ordusunun vergi sisteminden ve yargı sisteminden çıkması yönünde bir tasarı ortaya koymuştu. Bağlayıcılığı olmayan bu tasarının, ülkenin bütünlüğünü bozacağını düşünen AB ülkeleri bu konudaki tavrını sert şekilde gösterdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal