Milli Emlak'tan Vadesinde Ödenmeyen Borçlara Yapılandırma Müjdesi

Vadesi 30 Nisan 2021'de gelen ancak 9 Haziran itibarıyla ödenmemiş kesin izin, arazi izin, kesin tahsis, kullandırma kararı, ön izin, irtifak hakkı, kullanma izni, kira, yararlanma, ilave yararlanma borçlarına ilişkin düzenleme yapıldı.

15.07.2021-17:08 - (Son Güncelleme: 15.07.2021-19:36)

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yer alan düzenleme ile birlikte borçların asıllarına herhangi bir indirim uygulanmayacak fakat gecikme zammı, faiz gibi borçları silinerek, bunların yerine hesaplanacak olan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) tutarını ödemelerine imkan verilecek.

YAPILANDIRMA PEK ÇOK BORCU İÇERİSİNDE TOPLUYOR

Bu duruma göre vatandaşların, vadesi 30 Nisan 2021 tarihinde gelen fakat 9 Haziran 2021 itibarı ile ödeyemedikleri 'kesin izin, arazi izin, kesin tahsis, kullandırma kararı, ön izin, irtifak hakkı, kullanma izni, kira, yararlanma, ilave yararlanma, mesire yeri işletme hakkı kira bedelleri' gibi borçları ile bu borçlarına dair gecikme zammı, faiz gibi fer'i borçlarını yapılandırarak ödeyebilmelerine ilişkin düzenleme yapıldı.

Düzenleme ile de söz konusu borçların asıllarına herhangi bir indirim yapılmayacak fakat gecikme zammı, faiz gibi borçları silinerek, bunların yerine hesaplanacak olan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) tutarını ödemelerine imkan verilecek.

Yapılandırma kapsamında, borçların asılları, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarı ile birlikte peşin ya da 6, 9, 12 veya 18'lik eşit taksitler biçiminde ödenebilecek.

Peşin ödeme durumunda hesaplanan Yİ-ÜFE tutarına belli oranlarda da indirim uygulamasına gidilecek. Taksitle ödeme halinde ise tercih edilen taksit sayısına göre Kanunun öngördüğü katsayılar uygulanacak.

Taksitle ödeme durumunda, ilk taksitin son ödeme tarihi 30 Eylül 2021 olarak belirlendi. Diğer taksitler ise bu tarihi takip eden ikişer aylık dönemler halinde ödenebilecek.

YAPILANDIRMANIN SON BAŞVURU TARİHİ 31 AĞUSTOS

Söz konusu imkandan yararlanmak isteyenlerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili merkez ya da taşra birimlerine 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal