TBMM'nin Bu Haftaki Gündeminde 'Yapılandırma' Olacak

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için ekonomiye dair yasa teklifi görüşülecek.

30.05.2021-16:19 - (Son Güncelleme: 30.05.2021-18:13) TBMM'nin Bu Haftaki Gündeminde 'Yapılandırma' Olacak

1 Haziran'da AK Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun' teklifi Genel Kurul'da ele alınacak. Teklif, koronavirüs salgınının ülke ekonomisine etkilerini düşürmek, istihdamı ve üretimi korumak ve vatandaşların koronavirüs salgınından en az biçimde etkilenmesini sağlamak için alınan tedbirler ve desteklerin dışında bir takım yapılmasını öngörüyor. Bu kapsamda, işletmelerin vergi ve sigorta primleri başta olmak üzere kamuya olan yükümlülükleri ertelenerek, vergi oranlarında belli şartlar yerine getirirse cezada indirime gidiliyor. 

Yapılan teklifle, vatandaşların kamu kurumlarına olan borçlarının tekrar yapılandırılması, matrah ve vergi artırımı yoluyla vergilendirmede öngörülebilirliğin artırılması ve geçmiş vergi dönemlerine ilişkin olası risklerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. 

ESNAFA SİCİL AFFI GELİYOR 

Ayrıca düzenleme ile esnafa geçici, 'sicil affı' geliyor. Bu kapsamda; karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemeyen kişilerin yükümlülüklerini yerine getirmeleri halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtların dikkate alınmayacağı konusunda düzenleme yapılması amaçlanıyor. 

KOMİSYONLAR 

Dışişleri Komisyonu, bazı uluslararası sözleşmeleri görüşmek için birleşecek. İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde toplanan 'Çocuk Hakları Alt Komisyonu', Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini dinleyecek. Adalet Komisyonunda askeri suçun tanımının yapılması, asker kişilerin yakalanması ve tutuklanmasında izlenecek usullerin gerçekleşmesi, askeri suçların soruşturulması ve kovuşturulmasında uygulanacak istisnai hükümler ile soruşturma ve kovuşturma mercilerinin tespit edilmesi ve Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu'nun yürürlükten çıkmasını içeren Askeri Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal