Netanyahu'nun Koltuğu Sallantıya Uğradı

Binyamin Netanyahu'nun 12 senedir sürdürdüğü başbakanlık görevi sallantıya uğradı. Koalisyon kurulursa Netanyahu iktidarlığı kaybedecek.

30.05.2021-16:02 - (Son Güncelleme: 30.05.2021-16:14) Netanyahu'nun Koltuğu Sallantıya Uğradı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, partisinden ayrılarak yeni parti kuran ve muhalefete geçen Gideon Saar ile Yamina Partisi lideri Naftali Bennett'e dönüşümlü başbakanlık teklif etti; Saar teklifi geri çevirdi. 

NETANYAHU'DAN SON BİR HAMLE GELDİ 

Netanyahu, rakipleri Yair Lapid ile Naftali Bennett'in koalisyon hükümeti kurma konusunda ilerleme kaydettiği yönündeki çıkan haberlerden sonra yeni bir hamle geldi. 

DÖNÜŞÜMLÜ BAŞBAKANLIK ÖNERİSİ 

Senelerdir iktidarı olduğu koltuğu sallantıda olan Netanyahu, Yeni Umut Partisi lideri Saar'a ve Yamina liderlelerine dönüşümlü başbakanlık teklif etti. Medyada gündem olan haberlere göre, Netanyahu tarafından yapılan öneride, kurulacak olan koalisyon hükümetinin başbakanlık koltuğunda önce 1 sene 3 ay Saar'ın oturması öngörüldü. Buna bağlı olarak Netanyahu'nun 2 sene boyunca başbakanlığı devralması, koalisyonun son 1,5 senesinde ise Bennett'in başbakan olması teklifi geldi. 

TEKLİF REDDEDİLDİ 

Netanyahu'nun partisi Likud'dan ayrılarak Yeni Umut'u kuran Saar, İsrail Başbakanı'nın ‘son dakika’ manevrası olarak yorumlanan teklifini geri çevirdi. 

MUHALEFET KARARLI: NETANYAHU GİDECEK 

Saar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘Pozisyonumuz ve taahhüdümüz devam ediyor: Netanyahu'nun yönetimini değiştirmek.’ şeklinde konuşarak İsrail Başbakanı'na kapıları kapattı. İsrail basınında geçtiğimiz gün çıkan haberlerde, Bennett'in Lapid ile koalisyon hükümeti kuracağını bugün duyuracağı düşünülmüştü. 

12 SENE SONRA NETANYAHU GİDİYOR 

Bennett ile Lapid'in dönüşümlü başbakanlık olacağı bildirilen koalisyon hükümetinin kurulması durumunda Binyamin Netanyahu'nun 12 senedir hız kesmeden devam ettiği başbakanlık koltuğuna öncelikle Bennett'in oturacağı bildirildi. İsrail'de 23 Mart'ta gerçekleşen seçim sonrası Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, koalisyon hükümetini kurmak için Başbakan Netanyahu'yu göreve almıştı. Netanyahu, 4 Mayıs'ta koalisyon hükümetini kuracak yeterli desteği gelmediğinden görevi Rivlin'e geri vermişti. Daha sonra Rivlin, 5 Mayıs'ta koalisyon hükümetini kurma görevini de Netanyahu'nun rakibi olan Lapid'e vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal