Twitter ve Facebook, Filistinlilerin Paylaşımlarını Engellemiş

Twitter ve Facebook, Filistin ve İsrail arasında yaşanan çatışmada kullanıcıların paylaşımlarını engellemekle suçlanmıştı. Her iki şirket de durumu kabul etti.

30.05.2021-15:08 - (Son Güncelleme: 30.05.2021-15:08)

Geçtiğimiz haftalar içerisinde İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmada yüzlerce insan hayatını kaybetmiş, konu uzunca süre de sosyal medyada içerisinde topladığı tepkiler ile gündemde durmuştu. Ardından imzalanan ateşkes ile son birkaç gündür sular durulmuşsa da konu ile ilgili kritik bir iddia, sosyal medyada olayın etkilerinin sürmesine neden olmuştu.

Bu iddiaya göre Facebook ve Twitter, olaylar devam ederken pek çok Filistinli aktivistin ve vatandaşın sosyal medya paylaşımlarını platformdan kaldırmış, hesaplarını da askıya almıştı. Bunun üzerine de Filistinli sosyal medya kullanıcıları büyük bir kampanya başlatmış ve bu kampanya ile de Facebook'un AppStore ve Play Store puanlarına düşük puan vererek konuya dikkat çekti. Hatta sonrasında Facebook, Apple'dan bu kampanya ile gelen negatif yorumların AppStore'dan da kaldırılmasını talep etti fakat Apple bunu reddetti. Tüm bu gelişmelerin sonrasında Twitter ve Facebook, iddiaların doğruluğunu kabul ederek konuya dair bir açıklamada bulundu.

YANLIŞLIKLA OLMUŞ

Twitter konuya dair yapmış olduğu açıklamasında, çatışmalar esnasında ardı ardına atılmış olan tweet'leri yanlışlıkla spam olarak tanımladığını ve bunun neticesinde de yüzlerce hesabın geçici olarak kilitlenmesine ve tweet'lerin de arandığında görünmemesine neden olduğunu söylemişti.

Facebook da yaşanan bu söz konusu durumu yapay zekadan kaynaklanan bir hataya bağladı. Buna göre şirketin nefret söylemini engelleyen yapay zekası bazı paylaşımları yanlış tespit ederek engellerken bununla birlikte Instagram'da video paylaşımının engellenmesine neden olan yazılımsal bir hata da yaşandı. Bu da Filistin'in uğramış olduğu saldırıların videolarını sosyal medya ortamında paylaşmak isteyen binlerce kişinin de bunu yapamamasına neden oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal