Heykelciysen Anlayamazsın! TOGG Gemlik Tesisi, 2022'de Üretime Hazır Olacak

18 Temmuz 2020 tarihinde başlayan inşaat çalışmalarının plan dahilinde ilerlediği TOGG Gemlik Tesisi'nin, 2022 senesinde üretime hazır olacak.

15.07.2021-15:27 - (Son Güncelleme: 15.07.2021-15:27) Heykelciysen Anlayamazsın! TOGG Gemlik Tesisi, 2022'de Üretime Hazır Olacak

Aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleri ile de dikkat çeken, ''bir fabrikadan daha fazlası'' olarakta nitelendirilen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Gemlik Tesisi'nde inşaat çalışmaları birinci yılını tamamlamış oldu.

Şirket, zemin iyileştirme ile başladığı inşaat çalışmalarında bir senenin sonunda çatı kapama sürecine geçti.

Eylül sonunda tüm tesisin çatı kapama işlemlerinin tamamlanması planlanıyor.

4 BİN 300 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Bir senelik inşaat çalışmalarında arıtma, montaj, enerji, boya, gövde, giriş ve batarya birimlerinin temel güçlendirme çalışmaları tamamlanarak, üst yapı çalışmalarına geçildi.

Uzun terminli ekipman siparişlerinin verildiği TOGG Gemlik Tesisi'nde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile beraber 2022 tarihinin son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi amaçlanıyor.

Tesiste üretim kapasitesi senelik 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 vatandaşa ise istihdam sağlanacak.


BİR YILDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

TOGG Gemlik Tesisi'nde bir senede temel demir ve beton imalatının tamamı bitti. Çelik kolon imalatlarının yüzde 40'ı, yapısal çelik imalatının yüzde 17'si tamamlandı.

Gövde tesisinde temel demir ve beton imaları tamamlanırken, prefabrik kolon imalatında %95, yapısal çelik imalatında %22 ilerleme sağlandı.

Montaj tesisinde temel demir imalatının %97'si, temel beton imalatının %90'ı, prefabrik kolon imalatının %47'si, temel altı yalıtımın tümü tamamlandı. Enerji tesisinde ise temel demir ve beton imalatı bitti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal