Miçotakis’in açıklamalarına Bakan Çavuşoğlu’ndan sert cevap: ‘Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz’

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ipler giderek geriliyor. Miçotakis’in skandal sözlerine, Bakan Çavuşoğlu’ndan cevap geldi. İşte detaylar…

14.09.2022-16:47 - (Son Güncelleme: 14.09.2022-16:54) Miçotakis’in açıklamalarına Bakan Çavuşoğlu’ndan sert cevap: ‘Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz’

Yunanistan’ın Türkiye hakkındaki skandal söylemleri devam ediyor. Uluslararası arenada görünürlüğü artan Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyen Yunanistan, ortalığı karıştırmak için elinden geleni ardına koymuyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Miçotakis’in sözlerine sert dille cevap vererek, "Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz" de. Öte yandan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 19 Eylül'de düzenlenecek cenaze töreninde Türkiye'yi Bakan Çavuşoğlu'nun temsil edeceği öğrenildi. 

Çavuşoğlu’dan Miçotakis’e cevap

Basın toplantısında kamera karşısına geçen Bakan Çavuşoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerine İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze töreninde Türkiye'yi kendisinin temsil edeceğini belirterek başlayan Çavuşoğlu, “(Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in sözlerine tepki) Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz. Türkiye’nin uluslararası arenadaki görünürlüğü ve başarıları Yunanistan’ı çıldırtıyor. Yunanistan bu nedenle Türkiye’yi kışkırtmak da istiyor. İşte tacizler, kilit atmalar bunun örneği. Bir de Yunanistan, Türkiye’nin yaptırımlara katılmamasını ve dolayısıyla turistlerin Türkiye’ye gelmesi gibi konuları da sürekli gündeme getiriyor. BM toplantısında Yunanistan ile planlanan temas yok. (İsrail'e büyükelçi ataması) Yeni büyükelçiler kararname taslağı hazır. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Kapsamlı bir kararname olacak. F-16’larla ilgili siyasi düzeyde ve teknik düzeyde herhangi bir sorun yok. Yani askerlerimiz arasında yapılan görüşmelerde herhangi bir problem yok. Türkiye’ye verilecek F-16’ların, ABD ve NATO için de önemli olduğu vurgulanıyor, altı çiziliyor. ABD vize sürecini hızlandırdı, ama yeterli değil. (İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği) "Net yükümlülükleri var. Bunların yerine getirilmesi lazım. Yasa değişikliği ise, yasa değişikliği yapacaklar. Mevcut yasalarımız buna elvermiyor denmesin. Bunu da zaten anlaşmanın içinde koyduk. 

Kılıçdaroğlu’na cevap

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Yunanistan’ın kışkırtmasın karşı Başkan Erdoğan’ın ‘Ansızın gelebiliriz’ sözlerini eleştirmesi üzerine açıklama yapan Çavuşoğlu, “Sakarya Muharebesi’nin nerede olduğunu bilmeyenlerin sorularına cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Bizde öyle bir muhalefet var ki haklı olduğumuz durumda bile, başta Ukrayna savaşı dahil olmak üzere, her konuda ülkeyi, Türkiye’yi suçlayıcı şeyler söyleyebiliyor. (Ermenistan’la normalleşme) Son Azerbaycan ile yaşanan gelişmeler (Ermenistan’ın saldırıları) bizim canımızı tabiatıyla sıktı. Ermenistan’ın bu provokasyonları sonlandırması gerekiyor. Bizim Ermenistan'la görüşmelerimiz ikili düzeyde devam ediyor ancak kendilerine bunun, Azerbaycan’dan bağımsız bir şekilde devam etmeyeceğini söylüyoruz. Türkiye Azerbaycan’ın yanında. Azerbaycan ile sonuna kadar dayanışma içindeyiz” ifadelerini kullandı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal