MHP Lideri Devlet Bahçeli, Ülkü Ocaklarının Tüm Yönetimini Görevden Aldı

Yeniçağ gazetesinin iddiasına göre MHP Lideri Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları'nın genel başkanı Olcay Kılavuz da dahil olmak üzere tüm yönetimini görevden aldı.

13.12.2018-09:41 - (Son Güncelleme: 13.12.2018-11:45) MHP Lideri Devlet Bahçeli, Ülkü Ocaklarının Tüm Yönetimini Görevden Aldı

Yeni Çağ gazetesinin aktardığına göre MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, “Ocak genel merkezinde şimdi vazife yapan hiçbir idarecinin kalmasını istemiyorum. 1 Ocak 2019 tarihine dek genel merkezi boşaltınız ve vazifeden ayrılınız” emri verdiği öne sürüldü.

Son genel seçimlerde Bahçeli tarafından Mersin’den aday yapılan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz milletvekili olarak Meclis’e girmişti. Yaklaşık 6 senedir bu vazifeyi yerine getiren Kılavuz geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir açıklamayla “Her daim liderimizin yanındayız” mesajı vermişti.

SEBEP TARTIŞMA MI?

Kılavuz’un ani bir biçimde vazifeden alınmasının arkasında Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ile meydana gelen tartışma olduğu iddia edildi. Kılavuz’un, Depboylu ile Aydın teşkilatlanması hususunda problem yaşadığı ve meselenin şiddetli bir tartışmaya dönüştüğü öne sürülüyor.

Habere göre Depboylu meydana gelen olay ardından Bahçeli ile görüşerek, Kılavuz’un istifasını talep etti. Meydana gelen olayların sonrasında Ülkü Ocakları Genel Merkez yönetimiyle beraber, Aydın Ülkü Ocakları da bütün idarecileri ile beraber vazifeden alındı.

MEMNUN DEĞİLDİ

Genel seçimlerden önce Bahçeli’nin, Kılavuz idaresinden memnun olmadığı ve seçim sonuçlarına göre değişikliğ yapacağı iddia ediliyordu. Fakat seçimlerin ardından kararından cayan Bahçeli, Kılavuz’a “Hem milletvekili hem de Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak vazifenizi yapmaya devam ediniz” emri vermişti. Bu gelişme ardından da Ülkü Ocakları’ndan “Genel Başkanımız milletvekilliği vazifesinin haricinde Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak da vazifesine devam edecek” açıklaması yapılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal