MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye'yi ağlatan Ayşe Sabancalı'yı yalnız bırakmadı!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 18 Haziran günü gerçekleştirilen YKS sınavının birinci oturumu olan TYT sınavında kimliğini unutan ve ardından göz yaşlarına hakim olamayan Ayşe Sabanca'lıya her tülü desteğin sağlanacağını belirtti.

21.06.2022-10:57 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-11:45)

Osmaniye'de YKS sınavına gireceği esnada kimliğini unuttuğunu fark eden Ayşe Sabancalı göz yaşlarına hakim olamamıştı. Yaşanan olayın üzerine polislerin ve yakınlarının yardımıyla kimliği getirilmiş ve sınava girebilmişti. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 18 Haziran günü gerçekleştirilen YKS sınavının birinci oturumu olan TYT sınavında kimliğini unutan ve ardından göz yaşlarına hakim olamayan Ayşe Sabanca'lıya her tülü desteğin sağlanacağını belirtti.

"Ayşe'nin yanında olacağız"

Yaşanan olayı medyadan gördüğünü ve izlerken çok duygulandığını ifade eden Vali Yılmaz, "Ayşe'nin o günkü davranışları, verdiği cevaplar bütün Türkiye'yi olduğu gibi tabii beni de çok duygulandırdı. Biz Ayşe'nin yanındayız, yanında olacağız. Bundan sonra da hep destekçisi olacağız." ifadelerini kullandı. Ayşe'nin yanında olacaklarını dile getiren Vali Yılmaz,  "Ayşe'nin aslında çok örnek bir davranış sergilediğini düşünüyorum. O azmiyle, kararlılığıyla inşallah bu şekilde hedefine ulaşır. Biz de Ayşe'nin yanında olacağız." ifadelerine yer verdi.

Babasını 2016 yılında, annesini ise geçen yıl kaybetti

Vali Yılmaz, konuşmaların devamında Ayşe Sabancalı'nın sınavı kazanmaması durumunda her türlü masrafını karşılayacaklarını dile getirerek, dershaneye gitmesinin sağlanacağını ifade etti. Ayşe Sabancalı, babasını 2016 yılında, annesini ise geçen yıl kaybettiğini dile getirerek, "Şu an teyzemin kızıyla birlikte yaşıyorum. Ağabeyim nerde istersem orada yaşayabileceğimi söyledi ben de teyzemin kızıyla kalmak istedim." ifadelerini kullandı.

Babasını 2016 yılında, annesini ise geçen yıl kaybetti

"Okumak istiyorum"

Sınav günü kimliğini unuttuğunu fark ettiğinde çok kötü olduğunu ifade eden Sabancalı, "Sınava kimliksiz kimseyi almıyorlardı. Geç kalanı da almıyorlardı. Beni de almayacaklarını düşündüm ve ağladım ama sınava girebildim. Yaşadıklarım, sosyal medyada çok fazla gündem oldu ve takipçi sayım binlerce kişi arttı. Birçok kişi bana ulaştı ve üniversiteyi kazandığım taktirde burs verebileceklerini söylediler. Ben Niğde çocuk gelişimi bölümünü okumak istiyorum." açıklamalarına bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla

Osmaniye Vakfının sosyal medya hesabından önemli bir paylaşım geldi. Yapılan paylaşımda, "Osmaniye'de üniversite sınavına girişi sırasında gündeme gelen hem yetim hem de öksüz kızımız Ayşe Sabancalı'nın devlet ya da vakıf fark etmeksizin hangi üniversite ve bölümde okumak istiyorsa Vakfımızın Kurucusu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatları ile Osmaniye Vakfı olarak tüm eğitim masraflarını üstleneceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal