MGK yılın ilk toplantısını bugün yapacak: Gündemin ana maddesi terörle mücadele

2024 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak. İşte detaylar…

25.01.2024-11:19 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-11:19)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün İstanbul’da bir araya gelecek olan MGK’nın ana gündem maddesi terörle mücadeledeki son gelişmeler olacak. Bu kapsamda yurt içi ve yurt dışındaki terörle mücadele adımları değerlendirilecek.

MGK yılın ilk toplantısını yapıyor

TRT Haber’in yer verdiğine göre; 13 Ocak'ta gerçekleşen güvenlik toplantısında alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında İstanbul'da masaya yatırılacak. Toplantıda öne çıkan bir karar, güney sınırlarında 'teröristan' kurulmasına kesinlikle izin verilmeyeceği şeklinde ifade edilmişti. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın'ın Irak ziyareti ise toplantının gündemini oluşturacak. Kalın'ın Irak'ta gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid, Başbakan Muhammed Şiya Es-Sudani, Şii ve Sünni gruplar ile Türkmen temsilcileriyle görüşmeler yapıldı. Terörle mücadele ve atılabilecek ortak adımların ele alındığı görüşmelerin ardından toplantıda Kalın'ın ziyaretinin değerlendirilmesi bekleniyor.

MGK toplantı

İsrail’in Gazze saldırıları da masada olacak

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü insanlık dışı saldırılar ve bu saldırıların bölge üzerindeki etkileri ile çatışmanın yayılma riski, toplantının önemli gündem maddelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da katıldığı Filistin konulu toplantının sonuçları ele alınacak.

MGK'da, Kızıldeniz'de yaşanan son gelişmelerin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal