Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti: 2 milyon konut kontrol edilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerini beyan etmeyen ev sahiplerine yönelik inceleme başlattığını duyurdu. Buna göre, yaklaşık 2 milyon konuttan kiralık olanlar tespit edilecek ve beyanname verilip verilmediği araştırılacak. İşte detaylar…

25.01.2024-10:46 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-17:04)

Kiralık konutlardaki usulsüzlüklerin önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 milyon konutu bu yıl içerisinde tek tek kontrol ederek beyanname verilmeyenleri tespit edecek.

2 milyon konut kontrol edilecek

Akşam’ın yer verdiği habere göre; Kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasını önlemek amacıyla başlatılan denetimler kapsamında, kiracılardan gerekli bilgiler talep edilecek. Elde edilen bu bilgiler, elektronik ortamda güvenli bir şekilde tutulacak. Gerçekleştirilecek kontrollerin ardından beyannamelerinde uyumsuzluk tespit edilen ve hiç beyanname vermeyen mükelleflere karşı yasal işlemler başlatılacak. Bu adım, vergi sistemine olan güveni artırmayı ve vergi kayıplarını minimize etmeyi hedefliyor.

Kiralık ev

Beyanname başvuruları ikametgah adresine en yakın vergi dairesinden veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılabilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal