ABD’den F-16 satışı açıklaması: Biden Türkiye’nin talebini destekliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Biden yönetiminin Türkiye’ye 20 milyar dolarlık F-16 satışını onaylamak için Kongre’ye mektup gönderdiğini açıkladı.

25.01.2024-10:57 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-10:57)

ABD ile Türkiye arasında devam eden F-16 satışı görüşmeleri konusunda yeni bir açıklama daha yapıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, İsveç’in NATO üyeliğine onay veren Türkiye’nin bu kararının ABD tarafında memniyetle karşılandığını belirtti. Patel, Macaristan’ın da bu konuda adım atmasını sabırsızlıkla beklediklerini bildirdi.

F-16 satışı için Kongre kilit rol oynuyor

NTV’de yer alan habere göre; ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi, Türkiye'nin F-16 savaş uçağı filosunun modernizasyonunu desteklediğini açıkladı. Ancak Patel, ABD Kongresi'nin bu konuda kilit bir rol oynadığını belirtti.

Bu açıklamanın ardından akşam saatlerinde yeni bir gelişme yaşandı. İngiliz haber ajansı Reuters, konuya yakın kaynaklara dayanarak Biden yönetiminin Türkiye'ye 20 milyar dolarlık F-16 satışını onaylaması için Kongre'ye mektup gönderdiğini duyurdu.

ABD Türkiye F-16

Biden yönetiminin Kongre'ye gönderdiği mektup, bir çağrı mektubu niteliğinde olduğu ve resmi satış mektubu olmadığı belirtildi. Alınan bilgilere göre bu mektubun amacı, Kongre üyelerini satışı onaylamaya ikna etmek. Washington, resmi mektubu ancak İsveç NATO'ya resmen üye olduktan sonra gönderecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal