Uluslararası yardım talebi: Kolombiya çıkan orman yangınlarıyla baş edemiyor!

İklim krizinin yaşattığı en acı sonuç olarak karşımıza orman yangınları çıkmaktadır. Son olarak, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ülkenin çeşitli bölgelerinde bir süredir devam eden ve kontrol altına alınamayan orman yangınları için "uluslararası yardım" talebinde bulunacaklarını açıkladı.

25.01.2024-10:52 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-17:58)

Cumhurbaşkanı Petro, X sosyal medya hesabından, orman yangınları ve söndürme çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Ülkesinin onlarca yerinde yangınların söndürülmesi için hava kuvvetlerinin tüm ekipmanlarını kullanmalarına rağmen başarılı olamadıklarını açıklayan Petro, "Ancak Meteoroloji Enstitüsünün öngörüsüne göre şubat ayının tamamı ile mart ayının bir kısmında yüksek sıcaklığın devam etmesi bekleniyor. Bu nedenle uluslararası yardım protokollerinin etkinleştirilmesi için talimat verdim’’ dedi.

Kolombiya da çıkan orman yangınları

Kırmızı alarm verdik!

Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Susana Muhamad yaptığı açıklamada, El Nino (okyanus sıcaklığının artması ve atmosferik basıncın değişmesi sonucunda küresel hava akımlarını etkiler) etkisiyle mevsim normallerinin çok üzerinde devam eden sıcakların orman yangınlarıyla mücadeleyi oldukça zorlaştırdıklarını söyledi. Orman yangınları tüm ülkede başta başkent Bogota olmak üzere 883 kasabada orman yangınlarının devam ettiğini açıklayan Muhamad, 582 kasabada kırmızı alarm ilan etmek durumunda kaldıklarını belirtti.

Turizm cenneti Monserrate Tepesi tedbir amaçlı kapatıldı!

Kolombiya da çıkan orman yangınları

Başkent Bogota'nın ünlü turizm cenneti olarak kabul edilen Monserrate Tepesi, ziyaretçilere kapatıldı. Bogota Belediye Başkanı Fernando Carlos Galan da yaşanan orman yangınlarından dolayı Monserrate tepesini tedbir amaçlı ziyaretçi girişine kapattıklarını kaydetti. Galan, orman yangınlarının yüzde 82'sini kontrol altına aldıklarını söyleyen Galan, tüm ekiplerle birlikte yangına müdahale etmeye çalıştıklarını ancak yeterli kalamadıkları için kırmıza alarm talebinde bulunduklarını ifade etti.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal