ABD Kızıldeniz’de zor duruma düştü: Husiler savaş gemisini vurdu

Yemen’deki Husiler, Aden Körfezi ve Babu’l Mendeb Boğazı’ndaki bir ABD savaş gemisinin vurulduğunu ve iki ticari gemiyi geri dönmeye zorladıklarını duyurdu. İşte detaylar…

25.01.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-17:03)

Kızıldeniz’de İran destekli Husilerin yarattığı gerilim her geçen gün büyüyor. Yemen’deki Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yaptığı saldırılara karşılık vermek ve Gazze’ye destek olduklarını belirtmek amacıyla Aden Körfezi ve Babu'l Mendeb Boğazı'nda ABD savaş gemileriyle çatışma halinde olduklarını ifade etti.

Husiler ABD savaş gemisini vurdu

Haber7’nin haberine göre; Bölgede ticari gemilere koruma sağlayan ABD savaş gemileri ile yaşanan çatışmaların 2 saatten fazla sürdüğünü ifade eden Seri, "Bir ABD savaş gemisine isabet ettik ve 2 ticari gemiyi de geri dönmeye zorladık." şeklinde konuştu. 

Husiler ABD

Seri, saldırılarını balistik füzelerle gerçekleştirdiklerini belirterek, ABD savaş gemilerinin direniş göstermesine rağmen bazı füzelerin hedeflerine ulaştığını iddia etti. Kızıldeniz'deki saldırılarına devam edeceklerini belirten Seri, bu açıklamayla bölgedeki gerilimin devam edeceği sinyalini verdi.

Kızıldeniz’de neler oluyor?

Yemen'deki İran destekli Husiler, Filistin'e destek olmak amacıyla Kızıldeniz'deki gemilere saldırma tehdidinde bulunmuştu. Husi tehdidi sonrasında ABD ve İngiltere, 12 Ocak Cuma gecesi Orta Doğu'daki tüm güçleriyle Yemen'in başkenti Sana'ya kara, deniz ve hava operasyonları düzenleyerek yoğun bir bombardıman gerçekleştirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal