Mezar Taşları ile Koronavirüse Karşı Uyardı

Kocaeli'de bir mermer mezar ustası, iş yerinin önünde bulunan mezar taşına "Evde kalın lütfen bize iş çıkarmayın" yazarak vatandaşları koronavirüse karşı uyardı.

01.10.2020-16:30 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-14:13) Mezar Taşları ile Koronavirüse Karşı Uyardı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan mermer ve mezar taşı ustası Zeki Tektaş, vatandaşları koronavirüse karşı uyarmak amacıyla ilginç bir yöntem düşündü. Mezar mermerlerini ve üzerine yazılacak isimleri tasarlayan Tektaş, vatandaşlara bir mesajın yer aldığı mezar taşı hazırladı.

"LÜTFEN BİZE İŞ ÇIKARMAYIN"

Tektaş, insanların virüse karşı daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çekmek için hazırladığı mezar taşı mermerine "Evde kalın lütfen bize iş çıkarmayın" yazdı. Virüsün ciddiyetini vurgulayarak ölümü hatırlatan Tektaş'ın yazdığı notu görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Yoldan geçen bir vatandaş ise "Yaşamak istiyoruz, ölmek istemiyorum." diyerek korkusunu ifade etti.

"VİRÜSLÜ ORTAMDA BİZE İŞ ÇIKARMASINLAR"

Mermer ustası Zeki Aktaş, vatandaşların yasaklara uymaması nedeniyle aklına böyle bir fikrin geldiğini belirterek " İnsanlar kendilerini düşünmüyorlar. Kendilerini bırak milleti düşünmüyorlar. Böyle bir şey düşünüp yazdım. Gerçekten dikkat çekti yani, insanlar gelirken arabayla giderken resim çektiler, baktılar, konuştular, sordular. Virüsten dolayı ölüm çok yakın bize, insanlar bunu bilsin diye böyle bir şey düşündüm. Millet bu virüslü ortamda bize iş çıkarmasın. İnsanlar kendisine, karşısındakine dikkat etsin, hastalık bulaşmasın bunları amaçladık." şeklinde konuştu.

"YAŞAMAK İSTİYORUZ,ÖLMEK İSTEMİYORUM"

Yoldan geçerken mermerin üzerinde yazan yazının dikkatini çektiğini söyleyen 61 yaşındaki Döne Çetinalp, "Yaşamak istiyoruz, ölmek istemiyorum. Evde kalarak bize iş çıkarmayın diyerek doğru söylüyorlar. Çok güzel bir yazı. Maske, mesafe, temizlik ve hijyene dikkat edersek herhalde yaşayacağız." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal