Metrobüslerin İsmi mi Değişiyor?

İstanbulluları trafik çilesinden kurtaran ve en çok tercih edilen toplu taşıma aracı metrobüsler hakkında yeni bir karar alındı. Metrobüs sistemi değişiyor. Metrobüslerin ismi mi değişiyor? Hangi metrobüslerin hat numaraları değişecek?

22.01.2021-12:13 - (Son Güncelleme: 22.01.2021-12:13) Metrobüslerin İsmi mi Değişiyor?

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştıran metrobüslerde yeni sistem hayata geçecek. Metrobüs hatlarında hat numaralarından dolayı doğan karışıklığı önlemek için otobüslerin tabelalarında değişikliğe gidilecek. Metrobüslerin ismi mi değişiyor? İşte haberin detayları...

METROBÜSLERİN TABELALARI MI DEĞİŞECEK? 

 Metrobüs hattında bulunan otobüslerin tabelasında kodlar yerine, artık gidilecek son istasyonun ismi yazacak. Hattaki aktarmalar da azalacak. Uygulama 26 Ocak Salı günü başlıyor. İstanbul’da 44 istasyonlu Metrobüs hattının seferlerinde ve otobüslerin tabelalarında güncelleme yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bağlı kuruluşlarından İETT Genel Müdürlüğü, yolculara konforlu bir hizmet sunmak amacıyla hattaki aktarmaları azaltmaya yönelik bir çalışma yürüttü. Aktarma noktalarında hat numaralarından kaynaklı karışıklığı önlemek ve işleyişi hızlandırmak için tabelalarda da güncelleme yapılması kararı alındı.

Metrobüs hattını kullanan yolcuların en çok tercih ettiği 34AS ve 34BZ kodları da artık tarihe karışıyor. Tabelalarda 34AS, 34G, 34Z, 34BZ gibi kodlar yerine Metrobüs aracı hangi istasyona karar gidecekse o istasyonun adı yazılacak. Son olarak daha detaylı anlatmış olursak; Beylikdüzü, Avcılar, Cevizlibağ, Bayrampaşa, Zincirlikuyu ve Söğütlüçeşme yazıları, metrobüs otobüslerinin tabelalarında yerini alacak. Uygulama, 26 Ocak Salı günü başlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal