Metin Külünk: Türkiye Psikolojik Savaş İle Karşı Karşıya

Erdal Şimşek'in bu haftaki ilk konuğu eski AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk oldu. Önemli değerlendirmelere bulunan Külünk, özellikle dijitalleşmeye ve bu dijitalleşme sonrası insanların algısının yönetilmesine değindi.

18.05.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-16:35)

Erdal Şimşek'in bu hafta konuk ettiği ilk isim eski AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk oldu. Aktif siyaset hayatında adından sıkça söz ettiren Külünk, CHP'nin algı operasyonlarına değindi ve bu durumda dijitalleşmenin önemli yer edindiğini belirtti. CHP'nin 1930'lu yıllardan beri kendisini üst akla emanet ettiğini vurgulan Külükn, "Türkiye psikolojik savaş ile karşı karşıya. Dijital alan bu savaşta etkin olarak kullanılıyor. Dezenformasyon da etkin olarak kullanılıyor. Dünyadaki egemen güçler hayattaki hiçbir fırsatı ıskalamıyor. Dijital alanda yalan ve kirli bilgiler tehlikeli noktada." ifadesini kullandı. 

Algının, yerini olguya bıraktığını savunan Külünk, bu algının yönetildiğini belirtti ve olgunun önemi yitirmeye başladığını söyledi. CHP'nin algıya ve yalana dayalı olduğunu vurgulayan Külünk, "Dijital alandaki bu saldırı toplumun moral değerini tüketmek için. Sosyal medyada insanımızın psikolojisini tüketmek istiyorlar." dedi.

"TAKİP EDEN DEĞİL TAKİP EDİLEN ÜLKE OLMAMIZ GEREK"

Öte yandan dijital sosyal mecra alanlarına değinen Külünk, bu alanda Türkiye'nin kendi sosyal medya mecralarını hızlı şekilde üretmesi gerektiğine vurgu yaptı ve "Dijital dünyada takip eden değil takip edilen ülke olmamız gerek." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal