Meteoroloji’den 13 ile sarı ve turuncu kod: Kuvvetli yağış, kar ve fırtına etkili olacak

Meteoroloji, bugün 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Yapılan tahminlere göre söz konusu illerde kuvvetli sağanak yağış, kar ve fırtına görülecek. Öte yandan sıcaklıkların hafta sonundan itibaren yeniden yükselmeye başlayacağı tahmin ediliyor. İşte 22 Mart 2024 hava durumu…

22.03.2024-09:44 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-16:36)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 22 Mart 2024 hava durumu raporuna göre, Türkiye’nin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öte yandan sağanak yağışların da ülke genelinde etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Türkiye'nin kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülmesi bekleniyor. Özellikle Rize, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri ile Elazığ'ın doğu, Muş'un güney ve batı ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğusu ve zamanla Van'ın güneyinde ise yağışların çok kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı yaşanabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Hava durumu raporuna göre, Batı kesimlerde ve Doğu Karadeniz'de sıcaklıkların 4 ila 6 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Doğu kesimlerde güneyden, diğer bölgelerde ise kuzeyden hafif şiddette esmesi beklenen rüzgarlar, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Meteoroloji’den 13 ile sarı ve turuncu kod: Kuvvetli yağış, kar ve fırtına etkili olacak

13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli ve Batman illeri için kuvvetli yağış ve kar uyarısı yapıldı. Bu illerde sarı kodlu uyarı verilirken, Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak illeri için ise turuncu kodlu kar ve çığ uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıkları hafta sonu artacak

Meteorolojinin 7 günlük hava tahmini raporuna göre, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Batı kesimlerden başlayarak ülke genelinde sıcaklıkların yükselmesi öngörülürken, iç kesimlerde mevsim normallerine yakın seyretmesi bekleniyor. Özellikle batı kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar öngörülüyor.

22 Mart 2024 hava durumu

Meteoroloji’den 13 ile sarı ve turuncu kod: Kuvvetli yağış, kar ve fırtına etkili olacak

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal