Meteoroloji’den 10 ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Meteoroloji, yaptığı son uyarıda kuvvetli sağanak yağış ve karın etkili olacağı bölgeleri duyurdu. Yayımlanan raporda 10 il için sarı kodlu uyarı yapılırken söz konusu illerdeki vatandaşlara tedbirli olmaları çağrısı yapıldı. İşte 18 Mart 2024 hava durumu…

18.03.2024-09:45 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-16:19)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 Mart 2024 Pazartesi tarihli hava durumu raporunda 10 il için sarı kodlu uyarı yaparken çok sayıda il için ise sağanak yağış ve kar alarmı verdi. Raporda yayımlanan bilgilere göre Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Trabzon, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep’te gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden vatandaşların tedbirli olması istendi.

Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin güney ve doğu bölgelerinde yer yer çok bulutlu hava öngörülüyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın batı kıyıları ve Tokat çevrelerinde ise yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Güneydoğu kesimlerinde şiddetli olabilecek yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde Marmara ve iç kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı yaşanabilir. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji’den 10 ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı

Elazığ ile Gaziantep arasında görülecek olan yağışların, Şanlıurfa'nın doğu kesimleri, Diyarbakır, Batman ve Mardin illeri ile Siirt ve Şırnak'ın batı bölgelerinde kuvvetli yağışlar şeklinde olması bekleniyor. Ayrıca, Hakkari ve Bitlis çevreleri ile Muş'un güney kesimleri, Van'ın güney ve batı bölgeleri ile Siirt ve Şırnak'ın doğu kısımlarında yoğun karla karışık yağmur ve yer yer yüksek rakımlarda şiddetli kar yağışı olabileceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların etkisiyle sel, su baskını, şiddetli rüzgar ve tipi gibi olumsuzlukların yaşanabileceği bölgelerde dikkatli olunması önem arz etmektedir.

18 Mart 2024 hava durumu

Meteoroloji’den 10 ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal