Meteoroloji Uyarmıştı! Antalya’da Etkili Olan Şiddetli Fırtına Ağaçları Devirdi!

Antalya’da dün gece saatlerinde başlayan fırtına sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Saatteki hızı 123 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle uçak seferlerinin aksadığı bildirildi. Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar oluşurken, çok sayıda ağaç devrildi.

07.12.2021-14:20 - (Son Güncelleme: 07.12.2021-15:59)

Meteoroloji, fırtınanın hızının sabah saatlerinde en yüksek olduğu noktaları Kemer ilçesi Sığlık Feneri 123.8 km, Konyaaltı ilçesi Balıkçı Barınağı 110 km, Konyaaltı ilçe merkezi 90 km, Antalya kent merkezi 82.8 km olarak açıklamıştı. 

Meteoroloji son hava durumu raporunda, 35 kente sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunmasının ardından, Antalya’da fırtına etkili oldu. Kent genelinde hayatı olumsuz etkileyen fırtınanın hızı saate 123 kilometreye ulaştı. Kent genelinde etkili olan fırtına, çok sayıda ağacın devrilmesine neden oldu.  

DALGA BOYU 3 METREYİ AŞTI

Fırtına nedeni ile Konyaaltı Sahili’nde de dalgaların boyu 3 metreyi aştığı görüldü. Şiddetini arttıran fırtına, ağaçları yerinden söktü. İtfaiye ekipleri, ağaç devrilmesi ve çatı uçması ihbarlarına müdahale etti.


UÇAK SEFERLERİ AKSADI

Şiddetli rüzgar nedeniyle Antalya Havalimanı'nda da uçak seferleri aksadı. Fırtına nedeniyle inişlerini Antalya üzerine yapamayan uçaklar, başka kentlerdeki havalimanına yönlendirildi. Uçakların, havalimanına kalkış yapmalarına da izin verilmedi. 

Meteoroloji, güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına, yüksek kesimlerde kuvvetli fırtına beklendiğini bildirmişti. Etkili olan fırtınanın, yarın sabah saatlerinde dinmesi bekleniyor.


Uyarıda, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatıların uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları, tedbirli olması konusunda uyarmıştı. Bununla birlikte metrekareye 75- 100 kilogram yağışın düşeceği bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal