Meteoroloji Uyardı! Edirne'de Dolu Yağdı

Türkiye genelinde şiddeti arttıran yağışlar birçok bölgeyi etkisi altına aldı. Edirne'de gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur yerini doluya bıraktı. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu birçok yere hasar verdi.

12.10.2021-16:42 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-17:05) Meteoroloji Uyardı! Edirne'de Dolu Yağdı

Türkiye genelinde şiddeti arttıran yağışlar birçok bölgeyi etkisi altına aldı. Güneşli günleri yavaş yavaş geride bırakmaya başladığımız bu zamanlarda Türkiye genelinde sağanak yağışlar etkili olmaya başladı. Edirne'de ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Bir iş yerinin tentesini ve masayı delip geçen dolu, 13 bin dekar hasat edilmemiş çeltik alana da zarar verdi. Meteoroloji, Trakya için gece saatlerinden itibaren kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısında bulunmuştu. Uyarıların ardından başlayan yağış Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı bazı köylerde yerini doluya bıraktı. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu bir iş yerinin tentesini ve masayı delip geçti.

SAĞANAK YAĞIŞ YERİNİ DOLUYA BIRAKTI

Meteoroloji Genel Merkezi, Trakya bölgesinde yağış uyarısı vermişti. Gece saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran sağanak yağış birçok yeri etkiledi. Şiddetli dolu yağışı Sarıcali ve Balabancık köylerinde çeltiği de olumsuz etkiledi. Sarıcaali köyünde yaklaşık 10 bin dekar, Balabancık köyünde ise 3 bin dekar hasat edilmemiş çeltik alan zarar gördü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal