Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yeni Bir Göç Yükünü Taşıyamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Olağanüstü Liderler Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ‘Afgan halkı ile güçlü bir dayanışma sergilemeliyiz. Türkiye yeni bir göç yükünü karşılayamaz.’ ifadelerini kullandı.

12.10.2021-15:49 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-17:24) Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yeni Bir Göç Yükünü Taşıyamaz

G20 Olağanüstü Liderler Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Afganistan konusuna değinerek, ‘Afgan halkı ile güçlü bir dayanışma sergilemeliyiz. Türkiye yeni bir göç yükünü karşılayamaz.’ şeklinde konuştu. G-20 Zirvesi'nde Afganistan için bir çalışma grubu öneren Erdoğan, ‘Başkanlığına da talibiz’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN G-20 AFGANİSTAN ZİRVESİNE DAİR KRİTİK MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G-20 Zirvesi’nde yaptığı kritik açıklamalarından satır başları şöyle;
‘G20'yi dünyamızın karşı karşıya kaldığı meydan okumalar karşısında temel işbirliği platformu olarak görüyorum. Afganistan'da yaşanan gelişmelerin siyasi ve insani boyutunun yanı sıra ekonomik ve finansal yansımaları da oluyor. Konunun G20'nin çalışma alanı içerisinde değerlendirilmesini memnuniyetle karşılıyorum.’

ERDOĞAN: AFGANİSTAN'DA YENİ BİR SİYASİ HAKİKAT İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Afganistan’da yaşanan gelişmelerin tüm dünyanın kabul etmesi gerektiğini, öyle ya da böyle bu somut siyasi hakikatin ülkelerin önünde bulunduğunu ifade eden Erdoğan. ‘Afganistan'da yeni bir siyasi hakikatle karşı karşıyayız. Afganistan'da güvenlik ve istikrarın bir an önce sağlanması sadece bölgesel değil düzeyde uluslararası ölçekte de kritik önemdedir. Diyalog kanallarını açık tutarak Taliban'ı kapsayıcı bir yönetim kurmaya doğru yönlendirmeliyiz. Bugün Afgan halkı siyasi belirsizlik yanında 40 seneyi aşan çatışma ve terörün yıkıcı sonuçları ile de mücadele diyor. Böyle bir dönemde uluslararası toplumun Afgan halkına sırtını dönme, bu ülkeyi kendi kaderine terk etme lüksü yoktur. Bu zor günlerinde Afgan halkına karşı kardeşlik görevimizi yerine getirmeyi sürdüreceğiz.’ şeklinde konuştu.

TÜRKİYE, AFGANİSTAN’DAN KAYNAKLANACAK YENİ BİR GÖÇ YÜKÜNÜ TAŞIYAMAZ

Kabil Havalimanı’nın güvenliği konusunda Türkiye’nin rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, ‘Kabil Havalimanı'nda DEAŞ tarafından gerçekleştirilen saldırılarda görüldüğü gibi terör tehdidi halen sürmektedir. Afganistan'daki gelişmelerin göç akını riskini arttırdığı da malumunuzdur. 3.6 milyonu Suriye'den gelenler olmak üzere yaklaşık 5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan ülkemiz Afganistan kaynaklı yeni bir göç yükünü taşıyamaz. Türkiye'nin güney ve doğu sınırlarından maruz kalacağı göç baskısından Avrupa ülkelerinin de etkilenmesi kaçınılmazdır. G20 bünyesinde bir çalışma grubu oluşturulmasını öneriyorum. Türkiye olarak bu grubun başkanlığına da talibiz.’ İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal