Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İstanbul metaverse arsa fiyatları ve metaverse arazi alma işlemleri

İstanbul’da satılan metaverse arsa fiyatlarının ne kadar olduğu araştırılırken metaversenin ne olduğu da merek ediliyor. İstanbul’daki metaverse arsalara ilgi artamaya devam ediyor. Peki, Metaverse arsa nedir? Metaverse arsa nasıl alınır? İstanbul’daki metaverse arsa fiyatları ne kadardır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

21.03.2022-16:19 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-16:20) Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İstanbul metaverse arsa fiyatları ve metaverse arazi alma işlemleri

Metaverse arsaya olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Sanal bir dünya yaratan metaverse, birçok kişinin dikkatini çekiyor. İnsanların oturdukları yerden istediklerini yapabileceği bir ortam sağlayan metaverse, kişilerin zihinsel olarak içerisinde yer alacağı bir ortamdır. Pek çok kişinin merakla araştırdığı bir konu olan metaverse, gündemde yerini alıyor. Peki, Metaverse arsa nedir? Metaverse arsa nasıl alınır? İstanbul’daki metaverse arsa fiyatları ne kadardır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Metaverse arsa nedir?

Yeni bir sanal gerçeklik ortamı sağlayan metaverse, kullanıcılara sağlanan yeni bir evrendir. Coinler aracılığı alım satım yapılabilen bir ortam sunan metaverse, kullanıcılara varlık sahibi olma imkanı da tanımaktadır. Metaverse aslında gerçek dünya ile benzer ve belirli bir kara parçasından oluşur. Bu kara parçaları ise NFT’ler ile temsil edilir.  Bu NFT’leri elinde bulunduran kişiye ise mülkiyet hakkı sunar.

Metaverse içerisinde yer alan araziler Metaverse ekosistemindeki en kazançlı yatırım aracı olarak görülmektedir. Gerçek hayatta nasıl araziler zaman içerinde kar elde edebiliyorsa metaverseler içinde bu geçerlidir. Metaverse içerindeki arazileri alabilir veya satabilirsiniz zaman içerinde kar etme imkanı olan bu arazileri kiralama imkanınızda bulunmaktadır. Yaptığınız yatırımlar zaman içerisinde size gelir sağlayacaktır.

Her Metaverse, sabit bir boyuta sahip sınırlı bir sayıda araziden oluşur. Buna örnek verirsek, Decentraland Metaverse 90.601 (16m x 16m) parselden oluşuyor. Sandbox Metaverse ise 166.464 (96 x 96 adet) araziden oluşuyor. Kullanıcılar, bu arazileri dijital varlıklar ile (binalar, araçlar, oyunlar veya her türden 3B nesne) doldurarak inşa edebilir ek olarak bu varlıkları yine kiralayarak da gelir sağlayabilirler.

Metaverse Arsa NedirMetaverse arsa nasıl alınır?

Son zamanlarda sık sık duyduğumuz metaverselerden arsa alım satımı yapmak isteyen pek çok kişi nasıl yapabileceği hakkında bilgi almak için araştırmalarını hızlandırdı. Metaverse arsa almak isteyen kişilerin yapması gerekenler şu şekildedir:

Metaverse arsası alacağınız platformda alışveriş yapabilmek için dijital bir cüzdan sahibi olmalısınız. Bunun için herhangi bir kripto para borsasını kullanabilirsiniz.

Metaverse arazisi almak için seçtiğiniz platformda geçerli coinlerden satın alın. Örneğin; Sandbox'tan metaverse arazisi alacaksanız cüzdanınıza SAND yüklemelisiniz. Bu coinleri Binance gibi herhangi bir kripto para borsasından sıfırdan temin edebileceğiniz gibi elinizde ETH ya da DAI varsa da bunları SAND ile değiştirebilmeniz de olanaklar içerisinde.

Satın almış olduğunuz bu coinleri, metaverse arsası alacağınız platformdaki hesabınıza aktarın.

İlgili platformdan bütçenize ve yatırım getirisine göre bir ada ve parsel seçin.

Seçmiş olduğunuz arsayı elinizdeki coinlerle satın alabilirsiniz.

MetaverseMetaverse arsa satan yerler nelerdir?

Geleceğin dünyası olan metaverseden arsa satın almak isteyen kişiler nereden satın alabileceği merak ediyor. En popüler platformlar olan OVR, The Sandbox ve Decentraland metaverse arsaların yer aldığı platformlardır. Metaverse arazi satın almak isteyen kişiler için metaverse arazi alabilecekleri diğer pazar yerleri şunlardır:

Axie Infinity

Blocktopıa

Genesis City

nextearth. io

Dvision Network

myneighboralice

Lunacia

MatrixWorld Land Sale

İstanbul metaverse arsa fiyatları ne kadar?

Metaverse araziler oldukça fazla ilgi çekmektedir ve birçok kişi bu arsalara yönelmektedir. Birçok kullanıcı bu arsalara rağbet ederken bu durum fiyatların artışına da neden olmaktadır. Metaverse arsa fiyatlarının ise 16 ayda 200 kat artacağı yönünde de iddialarda yer almaktadır. Metaverse arsa satın almak için öncelikle bu arsaları satın alabileceğiniz uygun bir platform bulmalısınız. Ardından bu palatforma üye olmanız gerekiyor. İstanbul’da satışta olan arsalar oldukça fazla ilgi görmektedir. Birçok kişi İstanbul’daki arsaların fiyatları hakkında bilgi almak için araştırmalarını hızlandırdı.

Metaverse'de yer alan İstanbul’daki arsa fiyatları 200 liradan 20 bin liraya kadar yükselmektedir. Özellikle Çırağan Caddesi üzerinde parsel bulmak imkânsız. Stadyum, saray, cami, köprü gibi sembol haline gelen yerler ise çoktan satıldı. 

İstanbul'daki Metaverse Arsalarİstanbul'da ortalama bir parselin bedeli 200 lira. Bağcılar'da bir Metaverse parseli 135 lirayken, Ortaköy sahilinde bu rakam 500 liraya çıkıyor. İstanbul'da geniş bir sanal arazi almanın bedeli ise 20 bin liralara ulaşıyor.

Ovr evreninde Türkiye’de 20 bin, İstanbul’da 11 bini aşkın parselin satın alındığı görülmektedir. Satın alınan yerlerin birçoğu ise popüler olan yerlerdir. İstiklal Caddesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, FSM Köprüsü, Ortaköy, Rumeli Hisarı, Kadıköy, Nişantaşı, Bebek gibi yerler gerçekte olduğu gibi metaverselerde de ilgi görmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal