Meta'dan flaş hamle: WhatsApp'a entegre edilen o platformu 1 Eylül'de kapatıyor!

Meta, kripto para ödeme platformu olarak geliştirdiği pilot projesi Novi'yi 1 Eylül tarihinde kapatma kararı aldı. Söz konusu platform, Meta çatısı altındaki anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a da entegre edilmişti.

04.07.2022-14:52 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-14:52) Meta'dan flaş hamle: WhatsApp'a entegre edilen o platformu 1 Eylül'de kapatıyor!

Instagram ve Facebook'u elinde bulunduran sosyal medyanın en büyük şirketi olan Meta, dijital cüzdan ödemeleri için geliştirdiği pilot projesi Novi'yi 1 Eylül'de kapatacağını açıkladı. İlk başta dijital bir para birimi geliştirme amacıyla yola çıkan proje, gelen çok sayıda tepkiler sonucunda bir kripto para ödeme platformuna dönmüştü. Meta şirketi, geçtiğimiz aylarda Novi dijital cüzdanı anlık mesajlaşma platformu üzerinden yapılan ödemeler için kendi çatısı altında faaliyet gösteren WhatsApp'a da eklemişti. Lakin şirket, daha fazla ülkeye genişletmeyi hedeflediği platformu kısa bir süre önce kapatma kararını duyurdu.

Gelen bilgiler doğrultusunda, Novi projesi, Meta'nın kripto para çalışmalarına bir zemin oluşturmak için öne sürülmüştü. Dijital para birimi geliştirme planları suya batınca proje, bir mobil ödeme cüzdanına evrilmişti. Cüzdana, halihazırda var olan seçili dijital para birimleri için destek gelmişti.


Zuckerberg, dijital cüzdan üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu

Diğer taraftan; Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Haziran ayı sonunda Facebook üzerinden yapmış olduğu yeni bir paylaşımda 'metaverse' evreninde kullanılması düşünülen bir dijital cüzdan projesi üzerinde çalışmaya başladıklarını tüm dünyaya açıklamıştı. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, gönderide dijital cüzdanın dijital kimliğin dışında dijital para birimlerini de depolayacağına değinmişti. Bu bağlamda cüzdanın, nihayetinde kripto para ve NFT gibi pek çok dijital varlıkla uyumlu bir biçimde çalışacağı söylenmişti. Dijital cüzdanın ne zaman yaygın kullanıma açılacağı ise henüz net olarak açıklanmamıştı.

Proje kapsamı boyunca Facebook'un dijital ödeme hizmeti Facebook Pay'in adı da 'Meta Pay' olarak değiştirilmişti. İsim değişikliğinin ardından Facebook Pay'in işlevselliğini etkilemeyeceği söylenmişti.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal